Laminatgolv AC6

Laminatgolven AC6, den högsta godkända slitageklassen, öppnar nya spännande användningsområden för laminat och gör golven lämpade för mycket tungt och intensivt slitage i kommersiella miljöer.

Numera rekommenderas kommersiella laminatgolv AC6 för offentliga rum med ytor som slits mycket hårt, till exempel köpcentra, stormarknader, butikskedjor, lågprisvaruhus, flygplatser, bussterminaler och tågstationer.

Pergo tog fram det första laminatgolvet med riktigt hög hållbarhet år 2005. Slitstyrkan var så hög att EPLF (European producers of laminate flooring) fick skapa en ny kvalitetsklass: AC6/klass 34. Pergos laminatgolv Extreme i kvalitetsklass AC6/34 var det första golvet som uppfyllde kraven för standarden med god marginal och gör det än i dag.

REFERENSFALL FÖR LAMINATGOLV AC6:

I ett hållbarhetstest i verkligheten klarade Pergos laminatgolv Public Extreme klass 34 för kommersiella miljöer den intensiva trafiken och slitaget från en halv miljon pendlare på Köpenhamns centralstation.


  • Pergos laminatgolv klass 34 gav Volkswagens showroom en ljus, stilfull och trendig atmosfär. Golvet klarar utan problem, och med garanterat lång hållbarhet, belastningen av ett stort antal bilar som ständigt arrangeras om.
  • Go Sport, en av Europas största leverantörer av sportartiklar, valde att använda Pergos laminatgolv klass 34 i sina butiker i stället för betong. Laminatgolvet är betydligt slitstarkare, hållbarare och snyggare än det mer traditionella alternativet.
  • Butiksgolven hos Chicco, det största babymärket i Europa, måste tåla tung trafik från barnvagnar och glada barn som springer omkring. Våra golv i klass 34 gör att alla känner sig välkomna.