Tekniska egenskaper för laminatgolv

Kommersiella laminatgolv är uppbyggda av olika skikt som var och ett är designade för ett särskilt ändamål så att golvet ska se vackert ut och kännas skönt att gå på i många år framöver. Strukturen i flera skikt säkerställer maximal hållbarhet. Och Pergos klicksystem PerfectFold™ och Uniclic gör golvläggningen snabb och enkel.

Laminatgolvets konstruktion

  1. Överlägsen slit- och reptålighet
  2. Kristallklar dekor
  3. Utmärkt slagtålighet
  4. Fuktresistent HDF-kärna
  5. Stabiliserande baksida

Slitstyrka

Använd skydd

Pergos patentskyddade TitanX™-yta är marknadens bästa skyddande ytbehandling för flerskiktsgolv, som ger en slitstyrka som överskrider de normala standarderna för kommersiella miljöer.

Slagtålighet

Slagtålighet

TitanX™-ytans unika flerskiktskonstruktion, tillsammans med ett kompakt kärnmaterial, ger en mycket hög slagtålighet för hantering av tappade föremål och högklackade skor.

Stolsben med hjul

Reptålighet

TitanX™-ytan har ett extra skyddande skikt som ger det bästa rep- och slitageskyddet på marknaden, så att ditt Pergo-golv bibehåller sin lyster ännu längre än andra laminatgolv.

Vattentålighet

Vattentåligt

Pergo kombinerar fukttåliga kärnmaterial med en stark och tät klickfog. Resultatet är några av de mest fuktresistenta golven på marknaden.

Antistatiskt

Antistatiskt

Pergo laminatgolv eliminerar statisk elektricitet. Elektrostatiska laddningar sönderfaller genom elektriskt ledande grafit i golvet. Denna metod uppfyller marknadens strängaste antistatiska krav.

Brandsäkerhet

Brandsäkerhet

Ett Pergo-golv med TitanX™-yta har en naturligt hög brandsäkerhet tack vare dess uppbyggnad i flera skikt. Detta, i kombination med kärnans densitet, möjliggör snabbare värmeavledning.

Enkelt att lägga

Enkel läggning

Klicksystemen PerfectFold™ och Uniclic gör golvläggningen snabb och enkel. Snäpp bara fast brädorna med en av klickmetoderna som så är det snart klart.

Hygieniskt

Hygieniskt

Bakterier behöver näring och fukt för att kunna trivas, men den tätt förseglade lättrengjorda TitanX™-ytan gör det omöjligt. Detta ger en hygienisk nivå naturligt, utan kemiska antiseptika.

Lättskött

Lättskötta

Ett Pergo-golv med TitanX™-yta är mycket enklare att rengöra än vanliga golv. Det är tack vare att TitanX™-ytan är så tät förseglad att smuts helt enkelt inte kan ansamlas.

Stolsben med hjul

Borstad i register

Skapar en dramatisk nivå av realism i Pergos Sensation-dekorer. Den matta ytan matchar/synkroniseras perfekt med dekoren i papprets mönster.