Vitori health centre

Vitori är en multidisciplinär praktik som erbjuder osteopati, cykelutprovning, fitnessklasser, personlig träning, läkarkonsultationer och fysioterapi. Cheferna Alphonse Vermote och Egwin Ponette grundade Vitori för fem år sedan och det är nu ett hälsocenter med fem specialister, bland annat osteopater, fysioterapeuter och ortopeder. Den är ett populärt val för toppatleter och professionella cyklister.

  • Plats: Zwevegem
  • Land: Belgien
  • Projekttyp: Sjukvården
  • Golvtyp: Wood
  • Räckvidd: Lofoten, Svalbard

Avsikten med Vitori är att patienterna ska känna sig som hemma i stället för hos en läkare och att skapa en inbjudande plats för rehabilitering och träning. Personalen arbetar hårt för att få bort alla tecken på en sjukhusmiljö och välkomnar alla som kommer med värme. 

 

AUTENTISK PARKETT

Huvudsyftet med inredningen var att skapa en känsla av komfort och samvaro. Alphonse säger: ”Jag är mer här än hemma så jag vill att det ska kännas hemtrevligt.” Det gjorde parkett till det naturliga valet. ”Vi letade efter ett tåligt parkettgolv med kvalitetsutseende som tillverkats på ett hållbart sätt.” Valet föll på en mörk parkett: Pergo Lofoten Saddle Brown Oak och Prego Svalbard Whitewashed Oak. Den mörka parketten matchar de vita väggarna perfekt och skapar en avslappnad atmosfär

Parketten används i väntrummet, sportlokalen och i alla bytesrum. Alphonses bror fick idén att klä väggarna på mittblocket som innehåller bytesrummen och toaletterna med parkett. ”Det var ett genidrag som gör att det känns ännu mer som hemma än vad bara ett parkettgolv skulle ha gjort.” 

 

ENKELT UNDERHÅLL

Parkettgolven har behandlats med StayClean-tekniken. Den unika beläggningen på avfasningar, ändar och utsidan av träet ser till att golvet behåller sin autentiska och naturliga trälook i många år framåt. Eftersom vätskor och smuts inte kan tränga in i träet är det också enklare att underhålla och det kan inte missfärgas. 

Ett smart val med tanke på den höga dagliga trafiken. Bruket av sportutrustningar, till och med cyklar, på golvet gör att det måste kunna hantera högt slitage.

 

ENKELT ATT INSTALLERA

Det går snabbt att installera golvet tack vare klicksystemet PerfectFold och det gör att golvet snabbt kan tas bort och återanvändas på en annan plats. Med tanke på den snabba tillväxten kanske Vitori snart måste flytta till nya lokaler, därför är det viktigt att de kan ta med sig golvet. 

 

SERVICE

Sist men inte minst: ”Pergos representant gav oss utmärkta råd och massor av stöd, både tekniskt och estetiskt, när vi valde parketten. Han var mycket entusiastisk och kunde verkligen sina saker.”