Samsonite

Om du är intresserad av märkesvaror till rimliga priser kan vi rekommendera Designer Outlet Rosada i Roosendaal, Nederländerna. Samsonite öppnade nyligen en lyxbutik med ett brett sortiment av varor, från resväskor till plånböcker. Företaget ville att butiken skulle ha en varm känsla men samtidigt vara slitstark och enkel underhålla. Pergo blev därför ombedd att leverera och installera 135 m² av Svalbard Ek Sublime-parkett.
  • Plats: Europa
  • Land: Europe
  • Projekttyp: Butiker
  • Använda tillbehör: Silent Walk
  • Golvtyp: Wood
  • Räckvidd: Svalbard

Samsonite-butiken säljer produkter från tidigare kollektioner eller årstider till förmånliga priser. “Sortimentet innehåller nästan alla produkter du kan tänka digë”, förklarar Samsonites butiksdesigner - “butiken säljer resväskor, portföljer, handväskor, sportväskor samt Disney-märkesväskor. För de som är ute efter andra varor finns även paraplyer’ och små lädervaror som plånböcker och korthållare. Vi erbjuder också praktiska resetillbehör som nackkuddar, adresslappar och lås till resväskor. Vid personaliseringsdisken kan kunder prägla in sina initialer på små lädervaror och adresslappar.”

Ett slitstarkt golv med ett tidlöst utseende

Själva butiken har en yta på 135 m² med ett ytterligare 25 m² lagerutrymme. “Det är en stor butik med tanke på att Samsonites butiker i genomsnitt ligger mellan 80 m² och 100 m².” Samsonite Rosada valde Pergo och Svalbard Ek Sublime -parketten till butiksgolvet. Detta ljusa parkettgolv med breda plankor ger ett modernt utseende och utnyttjar den naturligt rustika trästrukturen med livliga färgskiftningar.

“Samsonite tyckte det var viktigt att butiken fick rätt utseende för att förbättra kundernas intryck av den. Dessutom stod praktiska egenskaper, som enkelt underhålloch slitstyrka, högt på önskelistan. En butik är i genomsnitt öppen i mellan fem och sju år och golvet måste se perfekt ut hela tiden.”

Stay Clean-teknik

Smuts och vatten kan tränga in i obehandlade trägolv och orsaka permanenta missfärgningar. Pergos Stay Clean-teknik med ytterligare skydd mot vätskor och spill, håller smutsen borta från skarvarna och själva trästrukturen. Det unika skyddet appliceras på hela ytan på plankorna såväl som i skarvarna. Hela sju lager matt lack har applicerats för att skapa ett slitstarkt golv som behåller trästrukturens naturliga karaktär.

Ljuddämpning

Pergos parkettgolv passar den estetik som Samsonite vill introducera i sina butiker fantastiskt bra. “Eftersom trä är en naturprodukt får golvet ett varmare utseende än vissa andra material, som klinkers. En ytterligare fördel med trägolv är de ljuddämpande egenskaperna, förutsatt att ett bra undergolv används.” Samsonite i Roosendaal tog därför beslutet att lägga Pergo Silent Walk, ett hållbart och starkt undergolv som dramatiskt minskar ljudet av fotsteg.

PerfectFold-klicksystem

Pergogolv kan enkelt läggas ovanpå klinkers, “utmärk när tiden eller budgeten är begränsade. Pergos klicksystem är faktiskt lika smart som det är enkelt. Två personer kan lägga så mycket som 100 m² om dagen, vilket avsevärt begränsar den tid det tar att avsluta arbetet. Golvet blir stabilt nog att läggasï som ett flytande golv. Är det dags för en ny look i butiken? Det är jättesmidigt att ta bort plankorna och återanvända dem i en annan lokal.”

Pergo sätter standarden

Samsonite valde inte Pergo enbart för produkten, även den tjänst som erbjöds var en mycket viktig del av beslutsfattandet. “Ené central kontakt hos Pergo tog hand om alla leveranser direkt till våra butiker i Europa, utan omvägar eller förseningar via lokala återförsäljare. Slutligen garanterade Pergo att det skulle finnas tillräckligt med golvmaterial i lager för att kunna tillgodose brådskande beställningar.

Butiken i Roosendaal har bara varit öppen i några veckor men Samsonite har hittills varit mer än nöjd med resultatet. “Vi har beslutat att använda Pergos parkettgolv som standard när vi inreder andra Samsonite-butiker”.

Använda tillbehör