Happy senior

Servicehuset Happy Seniors ligger mitt i 'Humanicity' - ett innovativt distrikt i Lille, norr Frankrike. Huset ligger i ett bostadsområde med dagis, ett utbildningscentrum för abulanssjukvårdare och ett vårdhem.  Här njuter invånarna av en miljö med människan i centrum, ett "levande laboratorium" som fungerar som mötesplats för föreningar och umgänge för alla generationer. Innovativ arkitektur med ljus, lugn och vackra material erbjuder en livsmiljö av hög kvalitet, mitt i en jordbruksmiljö.

  • Plats: Lille
  • Land: Frankrike
  • Projekttyp: Sjukvården
  • Räckvidd: Modern Plank Sensation
  • Begagnade golv mönster: Farmhouse Oak

Bostadshuset Happy Senior består av 126 lägenheter för seniorer. I varje servicelägenhet ingår ett stort vardagsrum med fullt utrustat kök med öppen planlösning, ett badrum med duschkabin och upp till tre sovrum. Lägenheterna är ljusa, funktionella, har snygg dekor och är anpassade för äldres behov för att främja självständigt boende (handtag, upphöjda toaletter, breda dörröppningar). Boende kan välja att inreda med egna möbler eller köpa nya. Varje konfiguration är unik och var och en väljer den yta och lösning som passar dem bäst.

 

Pergo premium laminate Modern Plank valdes till alla lägenheter samt gymmet - tack vare golvets meriter: en vattenbeständig, lätt att underhålla slitstark och hållbar golvlösning. Modellen Farmhouse Oak är en mörk ekdesign där perfektion och imperfektion går hand i hand: det är praktiskt taget omöjlig att skilja golvet från äkta trä. Det här laminatgolvet levereras med en silkesmatt yta och naturtrogna sprickor och kvistar tack vare en rustik ytstruktur som framhäver detaljer såsom sprickor, kvistar och skrapmärken. Känslan av träplankor förstärks ytterligare av fasningar utmed alla fyra kanterna.