Forskning och utveckling av Pergo golv

Forskning och utveckling

Pergo föddes genom att uppfinna en helt ny kategori inom golvbranschen – laminatgolvet. Och vi har aldrig lämnat ritbordet sen dess. Oavsett om det handlar om ett nytt klicksystem för att göra läggningen snabbare (PerfectFold™), en komplett profil med flera användningområden (Incizo®) eller ett skyddande ytskikt söker vi alltid efter nästa utmaning. Det är eftersom vi vet att det enda sättet att leverera den kvalitet du förväntar dig av Pergo är att fortsätta framåt.

Pergo laminat LAMINAT

Pergo skakade om golvbranschen 1977 genom att uppfinna det första laminatgolvet. Vi fortsätter att höja prestandan genom unik teknik, till exempel vår AquaSafe-teknik som gör plankornas yta vattentät – till och med i de fasade kanterna. ”Tekniken borstat i register” ger designen en autentisk look och känsla, mycket likt det ursprungliga träslaget.

Pergo PerfectFold PERFECTFOLD

Det unika klicksystemet gör läggningen upp till 30 procent snabbare och erbjuder tre läggningstekniker: vika ner, vinkla och lägga horisontellt. Den starka och stabila fogningen gör att golv med PerfectFold™ passar perfekt för kommersiellt bruk.

Pergo TitanX TITANX

En flerskiktsteknik med skyddande skikt av aluminiumoxidpartiklar som gör golven extra tåliga mot slitage, repor och smuts. Med särskilda slitskikt kombinerade med ett kärnmaterial av högre kvalitet ger TitanX™ även golvet mycket hög resistens för hantering av tappade föremål och höga klackar.

Pergo Incizo 5 i 1 profil INCIZO

Pergo uppfann en flerfunktionell profil, en komplett lösning som kallas Incizo®, patentskyddad av sitt moderföretag Unilin. Användningsområdena är flera: avslutslist, T-list, trappnoslist, övergång till matta och övergång till hård yta. Listerna passar golvet perfekt både vad gäller och struktur. Fanerytan är slit- och reptålig, medan kärnan består av HDF.