narvik pro X för offentliga områden med mycket slitage

Pergo har arbetat med att utforma slitstarka golv i mer än 40 år. Vi är idag stolta över att kunna erbjuda en ny typ av laminat, med den högsta kvaliteten någonsin. Som laminatgolv i klass 34 har Narvik pro X bästa prestanda i världen. Det är speciellt utformad för mycket transiterade offentliga områden, som t.ex. butiker, hotell, flygplatshallar och lobbyområden där det är viktigt med extremt hög slitstarkhet. Narvik pro X är också ett miljövänligt val, certifierat med den Nordic Swan och EU Ecolabel.
pergo-extremely-durable

Extremt hållbar

TitanX™ är en multilagersteknik som inkluderar ett skyddande topplager av aluminiumoxidpartiklar, som ger överlägsen resistans mot slitage och repor, i kombination med speciella stötskyddande lager och en högkvalitativ fukttålig HDF-kärna.
pergo water resistant floors

Vattentålig

AquaSafe är den teknik som gör golvet vattentåligt, hela vägen till kanterna. Utan AquaSafe kan laminatgolv svälla eller så kan kanterna resa sig.
pergo sustainable

Naturligt hållbar

Pergo var det första golvet någonsin som fick den Nordic Ecolabel Nordic Swan och den European Ecolabel, tillsammans med andra certifikat och kvalitetskrav.

Klass 34 – extrem hållbarhet

När du köper eller beställer kommersiella laminatgolv är det av grundläggande vikt att förstå vilken produkt som är lämplig för det avsedda ändamålet. Den internationella hållbarhetsklassificeringen för laminatgolv är Abrasion Criteria eller ‘AC’-klassificeringen EN13329. AC-klassificeringar mäter slitagetålighet och angavs ursprungligen på skalan AC1 till AC5. De utomordentligt höga standarderna som Pergo-laminat håller har lett till att man har skapat en ännu högre klassificering av slitagetålighet på AC6 för mycket intensiv kommersiell användning. Pergo-laminatgolv är klass 32 (AC4, normal kommersiellt användning), klass 33 (AC5, tung kommersiell användning) eller klass 34 (AC6, extrem kommersiell användning).

pergo pro översikt av klasser

Bfl brandtålighet europeiska riktlinjerna (EN13501-1)

Denna riktlinjer fastställer reaktion på brandklassificeringar Beroende på i vilken del av den kommersiella byggnaden golvet finns krävs en specifik klass. Pergo Narvik pro X är certifierad som Bfl,s1, vilket innebär att golvet bidrar till en mycket begränsad grad till brand (Bfl) och utvecklar lite rök under förbränning (s1), vilket är tydligt bättre än andra golv.