Mönster gör comeback i träparkett

Mönster gör comeback: på tapeter, på tyger och naturligtvis på golv! De överger sina traditionella statistroller för att uttrycka sina egna personligheter. Mönster står nu i centrum och kräver full uppmärksamhet som huvudpersoner i utrymmen runt om i världen.

Ladda ner broschyren

Mönster - En look som håller i sig

Ett mönstrat golv ger trägolvets naturliga skönhet en helt ny dimension. Söker du en tydlig elegans i ditt interiör, kommer fiskbens- eller chevronmönstret att skapa personlighet och stil som passar alla rum. Den här trenden är den främsta orsaken till varför Pergo skapade två nya utbud parkett: Sandhamn, perfekt för dem som söker ett chevronmönster och Saltholm, ett klassiskt fiskbens- och korgmotiv.

Fiskbensmotiv

Korgmotiv

Chevronmönster

Saltholm fiskben

Fiskbensmönstret i kollektionen Saltholm ger ditt golv ett intryck av rörelse, så att rummet känns rymligare. Golver har en mångsidighet som innebär att det, beroende på möblerna, känns antigen subtilt eller befallande. Chevron är ett av de mest populära mönstren idag och en inredningsklassiker. Lyxkollektionen saknar knutur och sprickor, så att naturens bästa kan komma hem till dig. Saltholm finns i tre utföranden: krämigt, naturligt och gyllenbrunt och alla tre har en extra matt lack. Ytstrukturen är borstad för att förbättra träets autentiska utseende och känsla.

Utforska alla golv i kollektionen Saltholm

Lätt att underhålla

Parkettgolvet Saltholm från Pergo är skyddat med det unika StayClean som täcker hela ytan samtliga fasningarpå varje planka med en vattenavvisande beläggning. Det innebär att all våra lackade trägolv är extra tåliga mot vätskor och spill och förhindrar att smuts fastnar i skarvar och träets struktur.

läs mer

Sandhamn chevron

Pergos Sandhamngolv ger alla utrymmen en unik karaktär; vare sig de är trendiga eller traditionella. Genom att kombinera ett rustikt utseende med ett dynamiskt chevronmönster och en oöverträffad enkel installation ger de alla rum en fantastisk fokuspunkt. Sandhamn finns i två utföranden: en naturlig rökt ek med extra matt yta och en borstad ytstruktur för ett autentiskt utseende. Variationerna i färgen är livliga och ger golvet ett mycket rustikt utseende.

Utforska alla golv i kollektionen Sandhamn

Hållbarhet

Pergos skandinaviska ursprung gör att miljön spelar en central roll. Från ansvarsfull anskaffning av trä (PEFC-certifierat) till miljövänlig (REACH) energivänlig tillverkning med officiella certifieringar som Svanmärkning.

Läs mer

Konstruerad parkett

Konstruerad parkett består av tre träskikt med en struktur som går i olika riktningar för att minska den grad som träet naturligt sväller och krymper med variationer i temperatur och fuktighet. Att installera (och ta bort) plankorna är väldigt enkelt tack vare klicksystemet PerfectFold.

Läs mer

Ytskiktet (2,5 eller 3 mm) kan slipas upp till 3 gånger och behandlas med en skyddande finish (7 omgångar högkvalitetslack).

FYRA SKIKT FÖR PERFEKT STABILITET

  1. Skyddande finish. Sju omgångar lack.
  2. Ytskiktet är 3,2 mm tjockt och kan slipas 2-3 gånger.
  3. Den avancerad träkärnan absorberar påfrestningarna på golvet och ger stabilitet.
  4. Bäraren bidrar till att balansera brädorna.

Helomfattande lösning

Rätt tillbehör (underlag, lister, socklar etc.) är viktigt för att integrera golvet med inredningen. Alla Pergo-tillbehör är utformade för att garantera att de passar golvet till 100 %. Smyglisterna är unika eftersom de perfekt matchar Saltholm-golvets färg.

Utforska alla tillbehör