Clerkenwell Designvecka London

DESIGN TALK – INSPIRATION, HANTVERK OCH INNOVATION

Kl 13:00 på tisdag den 22 maj diskuterar Pergos Design- och utvecklingschef, Laurent Meersseman, design tillsammans med designern Oke Nollet där de fokuserar på teman som inspiration, hantverk och innovation.

Tillsammans kommer de att beskriva den unika designprocess som äger rum varje gång Pergo introducerar en ny produkt, från den första tändande gnistan till inspiration genom att hämta det ursprungliga träslaget, tillsammans med hantverket och designteknikerna som krävs för att skapa den perfekta strukturen och färgbalansen för varje produkt. De kommer även att berätta om några av de spännande tekniska innovationerna som har introducerats för att Pergo ska kunna skapa sina unika kollektioner.

PERGO VISIONBOX PÅ DOMUS

Endast under Clerkenwell Designvecka kommer Pergo Visionbox att kunna nås via den nedre bottenvåningen på Domus Showroom. Besökare kommer att ledas in genom en smal tunnel till Visionbox, där de till fullo kan fördjupa sig i Pergos designprocess.

Pergo Visionbox ger besökarna en kinaestetisk designupplevelse som har utformats för att kommunicera kreativiteten och hantverket som ligger till grund för Pergos innovativa arkitektoniska golvdesigner. Besökare kommer att få en bild- och ljudupplevelse som visar den djuprotade designkulturen som finns på Pergo, en kreativ tradition kombinerad med passionerade designers som ligger till grund till Pergos historia om design och hållbarhet inom den kreativa och industriella inredningssektorn.

Visionbox kommer att visa filmklipp av designteknikerna tillsammans med inspirerande bilder. För att visa laminatgolvets innovativa vattentäthet kommer det att finnas rinnande vatten inuti Visionbox, vilket ger ett konstant flöde av vatten på dess yta. I området precis utanför Visionbox kommer det att finnas tre huvudskärmar med moodboards och inspirerande styling: ”Urban Concrete”, ”Outside Inside” och ”Pure Meets Glamour”. Var och en visar designerns vision av Pergo i dessa miljöer.

PRAKTISK INFORMATION

Domus Clerkenwell Design Week

50 Great Sutton Street, London EC1V 0DF

http://www.domustiles.co.uk

www.clerkenwelldesignweek.com