Hållbarhet i 40 år

Pergos historia löper sida vid sida med utvecklingen av laminatgolv. Det var Pergo som uppfann hela konceptet för 40 år sedan.

Pergos historia löper sida vid sida med utvecklingen av laminatgolv. Pergo är inte vilken tillverkare som helst när det gäller slitstarkt laminatgolv. Det var Pergo som uppfann hela konceptet för 40 år sedan. Och under åren har vårt engagemang för vackra, hållbara golv utvecklats till ett av de mest omfattande sortimenten för kommersiella projekt över hela världen, med produkter som brädor och plattor i vinyl, samt konstruerad träparkett.

Laminatgolvets uppfinnare

Pergo har utformat slitstarka golv i mer än 40 år. Vi förstår bättre än de flesta hur viktigt det är med vackra, praktiska golv. Under årens lopp har vårt sortiment utvecklats och omfattar inte bara brädor och plattor i vinyl, utan även konstruerad träparkett.

Vår historia började med uppfinningen av laminatgolv 1977 och de första golven tillverkades 1979. Nytänkande har varit drivkraften som burit oss under mer än 40 år. Lanseringen av Pergo Sensation och AquaSafe är ett färskt exempel på detta och tänjer på gränserna för hur laminatgolv kan se ut, liksom den funktion de erbjuder: Enkel installation och underhåll, naturlik design och vattenbeständighet.

Golv går i släkten.

Under 2012 slogs Pergo samman med Unilin och blev en del av Mohawk Industries. Mohawk är världens ledande tillverkare och distributör av kommersiella kvalitetsgolv, med en hantverkserfarenhet som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden.

Som en del av Mohawk Industries och Unilin har vi möjligheten och resurser att omvandla kommersiella projekt från drömmar till verklighet. Våra moderbolags styrkor ger oss kraften att fungera som en pålitlig partner på global nivå, utan att förlora vår fokus på nytänkande, kvalitet och slitstyrka som har präglat Pergo.

Slitstyrka på lång sikt.

På Pergo går slitstyrka hand i hand med hållbarhet. Som ett bevis på detta blev Pergo den första golvtillverkaren någonsin att tilldelas det officiella nordiska miljömärket, Gröna Svanen. Tack vare vårt moderbolag Unilin är Pergo också den första mottagaren av det europeiska miljömärket för laminatgolv tillsammans med andra certifikat och kvalitetskrav.