Uppfyller alla miljökrav

För oss på Pergo är det viktigt att vi reducerar vårt avtryck på miljön och att hjälpa våra kunder att reducera deras. Hållbarhet är en topprioritet i varje skede av livscykeln för Pergo vinylgolv. Från inköp och produktion till distribution, under livstid till golvets slutdatum, fortsätter vi att söka efter fler (energieffektiva) processer och minimera miljöpåverkan.

energi-effektivt

Ortoftalatfritt

Mjukgörare är föremål för debatt. Särskilt ortoftalater kan vara farliga för vår hälsa. Det är därför vi jobbar ortoftalatfritt. Vi använder endast DOTP, samma typ av mjukgörare som är tillåtna i plastleksaker för barn eller livsmedelsförpackningar.

återvinning

Mycket låga VOC-utsläpp

Organiska lösningsmedel påverkar kvaliteten på luften inomhus. Det totala VOC-utsläppet från ett Pergo-vinylgolv är 50 gånger lägre än det strängaste EU-kravet i det avseendet.

förordningar

Uttjänta golv

Det lätta Perfect Fold-klicksystemet gör det möjligt att med enkelhet lägga om golvet och återanvända det på en annan plats. I slutet av sin livscykel kan uttjänta golv återvinnas för att bli nya golv.

Miljömärkning

a+

Afsett (A+)

Afsett (A+). Avsett är ett franskt certifikat som används för utsläppsregler. A + är den hårdaste kategorin vilket betyder mycket låga utsläpp.

m1

M1

M1 finsk märkning för utsläppsklassificering.