Pergo klarade verklighetstestet på Köpenhamns centralstation

den 6 januari 2015

Under två veckor testade Pergo sitt laminatgolv genom att låta cirka en halv miljon pendlare, vid Köpenhamns centralstation i Danmark gå över golvet. Pergos public Extreme är specialdesignat för tuffa, kommersiella miljöer och klarade utmaningen med glans. En del av den golvbeläggning som användes i Köpenhamn visades upp på Domotex-mässan i Hannover (Tyskland).

Varje dag passerar över 100 000 människor Köpenhamns centralstation.Varje dag passerar över 100 000 människor Köpenhamns centralstation. Det är Köpenhamnsbornas viktigaste nav för pendlare. Natten till den 9 november 2014 stängde Pergos golvläggare av stationens östra entré för ett ambitiöst verklighetstest. Syftet? Att bevisa att Pergos laminat med hållbarhetsklass 34 är en perfekt lösning för riktigt tuffa, kommersiella applikationer.

Under de två veckorna synades golvets skick noggrant av Pergo, för att kontrollera att det verkligen klarade av alla stövlar, rullskridskor, vagnar och cyklar. Den intensiva trafikens effekt på laminatgolvet dokumenterades med hjälp av filmkamera. När testet avslutades vittnade både videon och golvet om en exceptionell slitstyrka.

Decennier av expertis

Laminatgolv i offentliga miljöer måste vara extremt hållbara. Pergo har golv i tre olika kvalitetsnivåer, varav public Extreme-sortimentet är det som bäst lämpar sig för intensivt trafikerade ytor. Den patenterade flerskiktsytan TitanX™ ger laminatgolven ett överlägset skydd mot slitage, slag och repor.

Köpenhamns centralstation var det perfekta stället att testa dessa egenskaper i en verklig miljöAnders Karlsson, International Portfolio Manager vid Pergo berättar historien bakom Pergos laminatgolv: “För oss handlar det alltid om att få fram vackra och praktiska golv som håller länge. Med flera decenniers expertis i ryggen skapade vi en golvlösning som är. Köpenhamns centralstation var det perfekta stället att testa dessa här egenskaper i en verklig miljö.”

Visades på Domotex

Varje moment i Köpenhamns-testet, från läggning till demontering, filmades. Resultatet är ett fantastiskt dokument som inte bara visar den intensiva trafiken, utan också ger ett helt nytt perspektiv på våra laminatgolvs slitstyrka. Från 17 till 20 januari visades filmen, samt en del av själva golvet, i Pergos monter på DOMOTEX, ledande mässa för golvbeläggningar i Hannover, Tyskland.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, för nyheter, referenser, innovationer och inspiration från Pergo.

Prenumerera

Följ oss: