Skötselanvisningar kommersiella golv

Pergo kommersiella golv är utformade för att stå emot smuts och damm. De är dessutom väldigt enkla att rengöra och underhålla. För att ytterligare underlätta rengöring har Pergo tagit fram rengöringsprodukter som är särskilt avsedda för våra golv. Genom att följa våra enkla rengöringstips håller du ditt Pergo-golv vackert i många år.

Pergo laminate flooring maintenance

Allmänt

Ersätt våtrengöring med torra rengöringsmetoder. Det ger både miljömässiga och ekonomiska fördelar.
Torr rengöring Avlägsna löst damm och smuts genom att torrengöra med en mikrofibermopp (40-60 cm), eller dammsuga.

Våtrengöra

Torka golvet med fuktad mopp endast vid behov. Använd Allround Floor Cleaner och Pergos moppduk. Fukta moppduken med varmt vatten och Allround Floor Cleaner (blanda 30 ml med 7 l vatten) eller ett neutralt rengöringsmedel. Använd ett miljövänligt, naturligt rengöringsmedel som är lågskummande och har ett pH-värde på cirka 7. Blanda i enlighet med tillverkarens anvisningar. Överdosera inte. Använda moppar tvättas i enlighet med etiketten, i 60°C och utan tillsatser. Arbeta inte över större ytor än 15–20 m2 samtidigt. Se till att golvet torkar ordentligt efter våttorkning.

Underhåll av trä

Oljade trägolv behöver regelbunden rengöring för att hålla sig snygga. Om du rengör golvet varje vecka med Pergos rengöringsprodukter, bör du använda Underhållsolja  en gång i månaden. Utöver regelbundet underhåll rekommenderar vi att du behandlar trägolvet med Deep oil care en gång om året eller vid behov.

Underhåll av vinyl

Pergo Clean är speciellt utvecklat för vinylgolv. En enda rengöringsprodukt tar hand om det dagliga underhållet av ditt vinylgolv. Den skyddar vinylgolvets reptåliga beläggning och hjälper till att bevara golvets ursprungliga matta utseende.

Med Pergo Vinyl Clean kan du utan ansträngning hålla dina vinylgolv rena. Perfekt för det dagliga underhållet av ditt golv.

Anvisningar:

  1. Rengör golvet regelbundet med rengöringsmedel utblandat i vatten. Mått: 2 kapsyler (använd kapsylen på flaskan) rengöringsmedel i en hink med vatten (5 l). Torka golvet med en fuktig trasa eller svabb utan ludd, som doppats i hinken med rengöringsmedel.
  2. Torka torrt med en torr trasa tills ingen fukt längre syns på golvet.