Mellanlägg till trägolv för kommersiellt bruk

Alla golv behöver en bra grund. Innan du lägger ditt nya trägolv för kommersiellt bruk från Pergo är det viktigt att du väljer rätt mellanlägg. Mellanlägget tillför komfort och ökar golvets funktionalitet. Ett bra golv kräver mellanlägg som bibehåller sina egenskaper länge.

Vi har brett stort sortiment av mellanlägg för alla typer av trägolv. Den här översikten ska hjälpa dig att välja rätt mellanlägg till ditt projekt.

Impact sound insulation

Stegljudsdämpning

Stegljudet är det ljud som hörs i rummet under när någon går på golvet. Samtliga Pergo mellanlägg uppfyller eller överträffar kraven på stegljudsdämpning. Ju högre värde för stegljudsdämpning, desto bättre ljudisolerande egenskaper har mellanlägget.

Water vapour resistance

Fukttålighet

Pergo laminatgolv måste skyddas mot fukt underifrån. En fuktspärr gör att golvet står emot vattenånga underifrån; ett måste om trägolvet läggs på ett mineralundergolv som till exempel betong. Fuktspärr åstadkommer man antingen med ett separat skikt, t.ex. plastfolie (polyeten), eller i form av ett skikt som integreras med mellanlägget (kombinationsprodukt).

Slagljudsdämpning (trumljud)

Slagljudet är det ljud som hörs i ett rum när någon går på golvet. Ju högre värde för slagljudsdämpning, desto bättre ljudreducerande egenskaper har mellanlägget.

Kan användas till golvvärme

Om golvet läggs tillsammans med mellanlägg eller golvvärme, får hela installationens värmegenomgångsmotstånd inte överskrida 0,15m2 K/W. Om det motståndet överskrids kan golvvärmens effekt minska något. Ju lägre värmegenomgångsmotstånd mellanlägget har, desto bättre passar det för golvvärme.

HITTA RÄTT MELLANLÄGG TILL DITT GOLVPROJEKT.

Tillbehör

  • Mellanlägg för undergolv av betong
  • Mellanlägg för undergolv av trä

Mellanlägg för undergolv av betong

Mellanlägg för undergolv av trä