W.G. Morgan Hotel (Vilvoorde) lägger grunden för en framgångsrik modernisering

den 13 april 2015

Ända sedan 1987 så har W.G. Morgan Hotel i Vilvoorde (Belgien) erbjudit sport-, hotell-, konferens- och eventanläggningar till atleter och affärsmän/kvinnor. Utöver en modern sporthall och ett gymområde så hittar du i W.G. Morgan Hotel även 35 hotellrum, en restaurang, en mysig cafeteria, flera mötesrum och mycket, mycket mer. År 2014 så bestämde W.G. Morgan Hotel sig för att uppgradera sina anläggningar för att kunna mottaga en bredare allmänhet. Centret valde Pergo som sin golvpartner.

Det faktum att det kommer med en garanti på 10 år gjorde att vi bestämde oss: ett sådant långsiktigt åtagande från Pergos sida talar för sig självt

“För att locka mer människor till W.G. Morgan Hotel så var det nödvändigt att modernisera våra hotellrum, vår cafeteria och våra mötesrum”, minns Marc Staelens, chef på W.G. Morgan Hotel. “Då golv är en stor del av alla renoveringsprojekt, så sökte vi efter golv som var både visuellt attraktiva och tåliga. Vi kände att Pergos laminatgolv var som gjort för ändamålet. Det faktum att det kommer med en garanti på 10 år gjorde att vi bestämde oss: ett sådant långsiktigt åtagande från Pergos sida säger mycket om laminatets kvalitet.”

Lång hållbarhet och visuellt attraktivt

W.G. Morgan Hotel satte ribban högt för kvalitet och estetik. “Vi bestämde oss för Pergos’s snygga svarta eklaminat till våra hotellrum”, förklarar Marc. “Det skapar inte bara ett fantastiskt kontrast till de vita väggarna och möblerna, men kan även snabbt rengöras utan att lämna några fula ränder. Detta är en viktig egenskap om du har ett hotell där du snabbt behöver förbereda rum, medan dina gäster förväntar sig att ett fläckfritt och prydligt välkomnande.”

“ Men det är inte allt. Vi ville även ha våra hotellrum ljudisolerade. Pergos Professional Soundbloc underlägg visade sig vara perfekt för att eliminera ljud och försäkrade att våra gäster fick sova gott. Utöver detta så ger det även den nödvändiga isoleringen för att skydda golven från värme- eller fuktskador i rummen direkt ovanför vår bastuanläggning.”

Professional Soundbloc underlägg visade sig vara perfekt för att eliminera ljud och försäkrade att våra gäster fick sova gott

Komplett reptålighet

Med ett konstant flöde av människor, väskor, skarpa klackar och paraplyer så behöver vissa golv tåla mer än andra. Detta är definitivt fallet på W.G. Morgan Hotel. “Som tur var så är Pergos laminatgolv extremt reptåligt”, säger Marc. “Både i våra hotellrum och i våra möteslokaler så har golven redan varit installerade i flera månader. Jag förväntade mig att se några repor här och där vid det här laget, men nej, inte en endaste en hittills!”

Otaliga valmöjligheter

W.G. Morgan Hotel hade ett klart koncept i åtanke vid renoveringen av dess cafeteria. “Vi ville skapa tre visuellt distinkta områden”, förklarar Marc. “En trendig bar, en bekväm lounge och en flott restaurang. För att göra allt så mysigt som möjligt och angenämt även för människor som inte gillar sport så valde vi mangofärger till möblerna och interiören. Vi behövde ett golv som kunde passa i samtliga av de tre områden. Därför bestämde vi oss för Pergos eleganta laminatplankor i valnötsfärg, med sin exklusiva och silkeslena look.” “Till våra mötesrum så ville vi lägga ett golv som passade till de mörka färgerna på bordsskivorna”, fortsätter Marc. “Bland de tusentals nyanser och stilar som Pergo erbjuder så var vi destinerade att hitta den rätta: Mountain Grey Oak.” Dessa plankor har en klassisk look och känsla, med styrkan att tåla ett krävande område som ett mötesrum.

Överträffade förväntningarna

“Vi fick mycket positiv feedback”, konstaterar Marc. “Både om golven och generellt om moderniseringen av W.G. Morgan Hotel. Jag var också mycket nöjd med installerarna som Pergo rekommenderade. De visade yrkesmässighet och hade en god förmåga till planering. De var till och med klara med arbetet - att lägga över 800 m² laminatgolv - en dag tidigare än förväntat. Ett givande partnerskap!”

Installerarna slutförde arbetet - att lägga över 800 m² laminatgolv - en dag tidigare än förväntat

Läs mer

Vill du upptäcka vad Pergo kan erbjuda ditt konstruktions- eller reneringsprojekt? Kontakta oss, utan förpliktelse för skräddarsydda råd angående dina specifika projektbehov.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna, referensfallen, innovationerna och inspiration från Pergo.

Subscribe

Anslut dig till oss: