De Walhoeve: mer värme till ett hem för speciella barn

den 30 november 2015

De Walhoeve i Westvleteren erbjuder skydd åt ungdomar som inte kan bo hemma på grund av stökiga förhållanden. På ungdomscentret bor för närvarande femton barn och ungdomar i åldrarna 2,5 till 18 år. För att kunna erbjuda plats åt fler barn har mangårdsbyggnaden kompletterats med en tredje huslänga. Designen på det nya annexet fokuserar på ljus och värme. Upptäck hur Pergos laminatgolv för kommersiella miljöer Public Extreme enkelt uppfyller dessa krav. Pergo bestämde sig för att bistå den ideella organisationen genom att sponsra de nya golven.

Vi ville skapa en atmosfär av ljus och värme, eftersom det är just det dessa barn behöverDet nya annexet är byggt helt i trä. Arkitekten Joëlle Debock visste att det skulle bidra med en känsla av värme till både interiör och exteriör. ”Med små barn är traditionella trägolv långt ifrån det perfekta valet på grund av den höga risken för repor och andra skador. Laminat var däremot det perfekta alternativet”, kommenterar hon. ”Vi valde Chalked Light Oak eftersom det är ett golv som ser ut som träplankor. Inte bara på grund av de fasade kanterna på alla fyra sidor, utan också på grund av sin verklighetstrogna trästruktur”, förklarar Joëlle. ”Dessutom ger golvets ljusa färg en modern känsla. Vi ville skapa en atmosfär av ljus och värme, eftersom det är just det dessa barn behöver. Pergos laminatgolv passar perfekt in i det konceptet.”

Designad för intensiv användning

Byggnadens bottenvåning används för administrativa ändamål. På övervåningen finns ett antal multifunktionella rum där barnen kan arbeta med sina hobbyprojekt, måla, snickra eller träffa sina lärare. Det är också där de umgås med familj och vänner på besök. ”Vi behövde golv som var riktigt slitstarka”, säger verksamhetsansvarige Bernard Velghe. ”Rummen används flitigt. Pergos kommersiella laminatgolv Public Extreme var helt enkelt det mest hållbara valet. Golvet är mycket slitstarkt och motståndskraftigt mot vatten och repor.”

Rummen används flitigt. Pergos kommersiella laminatgolv Public Extreme var helt enkelt det mest hållbara valet. Golvet är mycket slitstarkt och motståndskraftigt mot vatten och repor.”

Enkelt underhåll

Det enkla underhållet av Pergos laminatgolv är en stor fördel för städpersonalen på centret. ”Vi vet av erfarenhet att barn visar mer respekt när golven ser rena och välstädade ut”, säger Bernard. ”Den antistatiska ytan på golven som stöter bort damm och smuts och den utmärkta slitstyrkan gör att vi kan känna oss lugna.”

Genialt klicksystem

”Eftersom vi inte hade ekonomiska medel för att leja en golvläggare bestämde vi oss för att hantera den delen av projektet själva. Tack vare Pergos geniala klicksystem var det en barnlek att installera golven, och resultatet är helt enkelt fantastiskt.”

Kvalitet i alla led

”Vi är inte de enda som är imponerade av resultatet”, ler Bernard. ”Även barnen, vår personal och våra besökare älskar våra golv. Genom att välja Pergos laminatgolv visar vi att vi satsar på kvalitet i alla led.”

Funderar du på nya golv för ditt företag? Kontakta oss för mer information om Pergos produkter eller ett kostnadsfritt erbjudande.