Hur Pergo laminat har hjälpt till att skapa den unika känslan i Volkswagens utställninglokaler på Bilcentrumgruppen

den 20 oktober 2015

Bilcentrumgruppen har sålt Volkswagen i de sydsvenska städerna Kristianstad och Hässleholm sedan 1959, Kristianstad har alltid varit den operativa basen. Sedan dess har bilfirman även öppnat försäljnings- och utställningslokaler i den närbelägna staden Sölvesborg. Bilcentrumgruppen erbjuder hela Volkswagen AG paketet, inklusive varumärken som Volkswagen Transporter, Skoda, Audi och Seat.

Det är hög tid för både renovering och byggande av flera helt nya utställningslokaler. Pergos ’Extreme’ kommersiella laminatgolv fick en stor utmaning

Siffrorna säger allt

Om man tittar på siffrorna så blir det snabbt tydligt att Bilcentrumgruppen har inlett ett renoveringsprojekt av gigantiska proportioner:

  • Till att börja med så har utställningslokalerna mer än fördubblats i storlek, från 2000 till 5200 kvadratmeter.
  • Medans den befintliga Volkswagenhallen på 1600 kvadratmeter totalrenoverades, så var även det senaste Skoda konceptet introducerat i en 400 kvadratmeters utställningslokal, dessutom skapades ett helt nytt område för SEAT och begagnade bilar.
  • Som grädde på moset så förnyades huvudproduktområdet, sälj- och serviceområdena och kundloungen i en modern och framför allt konsekvent stil

Tala om a en kommersiell utmaning!

Anpassad design i varje hörn

Bilcentrumsgruppen valde Pergos ‘Extreme’ laminatgolv för största delen av huvudproduktområdena, sälj- och serviceområdena, och kundloungen. Pergos professionella installationsteam lade noggrant meter efter meter av ‘Cherry Havanna’ golvplankor. Dessa har en skräddarsydd design , som har utvecklats speciellt för att matcha möbler och inredningsdetaljer i Volkswagens utställningslokaler världen över.

Detta innebär inte att man kompromissar kvalieten, Pergos golv kan användas i en class 34 mycket intensiv kommersiell miljö — vilket gör dem till de mest hållbara laminatgolven på marknaden. De är perfekta för intensivt kommersiella miljöer, såsom Volkswagens utställningslokaler. Dessa golv måste inte bara kunna hantera hundratals människor, utan också dussintals bilar och andra fordon.

Otaliga val

För varje rum så erbjuder Pergo en ny anpassad design. ‘Sumava Elm’ laminatgolv, — en ytterligare produkt från Pergo ‘Extreme’, — användes för Skoda området. Golvet har ett avancerat slitageskydd och hjälper Bilcentrumggruppen att erbjuda en unik, oförglömlig kundupplevelse.

Vill du veta mer om vad Pergo har att erbjuda dig? Kontakta oss för professionellt stöd genom varje fas av ditt projekt. Har du sett ett golv du gillar? Beställ ett gratis golvprov i tre enkla steg.

Newsletter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna, referensfall, innovationer och inspiration från Pergo.

Sign up

Följ oss på at: