Pergo tillverkar endast 100% ftalat-fria vinylgolv

den 14 oktober 2015

Pergo garanterar 100% ftalat-fria kommersiella vinylgolv världen över. Detta innebär att inga ftalater tillsätts under produktionen eller återvinningsprocessen. Vi återanvänder endast våra egna golv som inte innehåller några skadliga ftalater.

Vad är ftalater?
Huvudkomponenterna i vinylgolven är PVC, kalksten och mjukningsmedel, vilket ger denna typ av golv dess karakteristiska flexibilitet och mjukhet. De mest använda mjukgörarna idag är ftalater. Deras låga molekylvikt gör dem dock mindre stabila, vilket för med sig att de lätt frigörs och når ut i miljön.Detta innebär i sin tur att de kan bli luftburna och hamna i våra lungor.

Pergo lägger inte bara stor vikt vid teknisk innovation, utan också vid att erbjuda högsta möjliga kvalitetsnivå när det gäller hälsa och hållbarhet.

‘Att hålla hög kvalitet genom innovation är Pergos huvudsakliga fokus, betonar chefen för hållbarhet, Tino Mulle. ‘Vårt fokus på kvalitet och hållbarhet garanterar att alla våra lyxgolv är ftalat-fria.’

Att hålla hög kvalitet genom innovation är Pergos huvudsakliga fokus, betonar chefen för hållbarhet, Tino Mulle. ‘Vårt fokus på kvalitet och hållbarhet garanterar att alla våra lyxgolv är ftalat-fria.Endast Pergo-golv i återvinningsprocessen

Vi kan hålla detta löfte genom att endast återvinna våra egna golv och produktionsrester, vilket garanterar en ftalat-fri tillverkningsprocess. 100% ftalat-fria vinylgolv. Detta innebär att vi har full kontroll över sammansättningen av våra golv, vilket också bidrar till att våra lyxgolv har maximal stabilitet.

Ftalat-fri tillverkningsprocess från början till slut

Pergos ftalat-fria vinylgolv tillverkas i vinylfabriken i Wielsbeke (Belgien). Fabriken öppnade sina dörrar år 2014 och det är här alla Pergo LVT produkter tillverkas. Specialister granskar noggrant hela produktionsprocessen, från råvara till färdig produkt.

På grund av de eventuella hälsoriskerna i samband med användningen av ftalater så använder Pergo det enda alternativet, ftalat-fria mjukgörare. Tack vare den perfekt tätate ytan på LVT-golven så frigörs endast en minimal mängd av organiska föreningar: mängden som frigörs är hundra gånger mindre än vad som tillåts i europeiska förordningar.

Newsletter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna, referensfall, innovationer och inspiration från Pergo.

Subscribe

Följ oss på: