Pergos nya Sensation: vattentålighet möter tryck-ner-läggning

den 6 januari 2016

Pergo introducerar ännu en laminatinnovation med splitternya Sensation-sortimentet. I Sensation förenas exklusiva och naturliga designer med Pergos välkända hållbarhet. Golvet har en helt sluten, vattentät yta och är utrustat med det förbättrade tryck-ner-systemet PerfectFold™ för snabb och enkel läggning.

Hållbart, vackert och lättskött är de tre egenskaper som bäst beskriver Pergos nya laminatsortiment Sensation. ”Vårt mål var att introducera ett högpresterande vattentåligt laminatgolv med tryck-ner-system för snabb och enkel läggning”, berättar Laurent Meersseman, FoU-ansvarig vid UNILIN. ”Sensation är ytterligare ett steg framåt för laminatgolvet.”

Vårt mål var att introducera ett högpresterande vattentåligt laminatgolv med tryck-ner-system för snabb och enkel läggningOgenomtränglig yta

UNILIN:s FoU-team har inte sparat på ansträngningarna i arbetet med att göra Sensation så vattentåligt som möjligt. Laminatytor är vattentåliga av naturen men fogarna är det oftast inte. Sensation har två lösningar på problemet: för det första pressas fasningen in i plankan redan under produktionen, istället för att den tillförs i efterhand, och för det andra infogas en vattentät AquaSafebeläggning i skarven som gör skarven helt vattentät.

Eftersom fasningen pressas ner under produktionen täcker TitanX™-ytskyddet med flera skikt även fasningarna. Detta ger en helt sluten yta och skyddar inte bara golvet mot vatten utan också mot stötar, repor och dagligt slitage. Detta göra Sensation till det idealiska golvet för ytor som utsätts för högt slitage. Sensation finns i två kvaliteter, klass 32 och klass 33.

Sensationellt äkta känsla

Pergos laminat Sensation är inte bara oerhört praktiskt. Mycket arbete har också lagts ner på att skapa tio unika designer som verkligen är ”sensationella” när det gäller att se äkta ut. Designernas färg och struktur täcker till exempel alla delar av plankan, inklusive fasningarna mellan golvplankorna, vilket ger ett naturligt utseende som saknar motstycke. Dessutom har plankorna en djup, naturtrogen struktur och en exklusiv, matt finish. Oke Nollet, designchef: ”Detaljer som dessa ökar verkligen autenticiteten och ger golvet ett naturtroget utseende.”

Även skandinavisk design, med furu som det föredragna träslaget, är fortsatt mycket populärt. Det är ingen tillfällighet att ”Brushed white pine” är en av de designer som står ut i den nya Sensation-kollektionenDet naturliga, mindre perfekta utseendet

Vid skapandet av de tio Sensation-designerna hämtade vi inspiration från trender inom arkitekturbranschen (och material som oxid och betong) och modebranschen (för färgpaletten). ”En trend som vi har fokuserat starkt på är att föra in utomhus inomhus och vice versa”, förklarar Nollet. ”Trä används som fasadmaterial och betong och obehandlat tegel används för inredning inomhus. Då livet går allt fortare vill vi hålla kontakten med naturen även i hemmet, därav bruket av botaniska tryck, varma färger och massor av växter i inredningen. Dessa influenser ligger till grund för våra designer ”Manor oak” och ”Coastal oak”.

En annan trend som också har lämnat avtryck på Sensationkollektionen är kopplingen mellan det perfekta och det mindre perfekta. Nollet fortsätter: ”Idag går perfekt hand i hand med det mindre perfekta: du kan bära en smokingkavaj till slitna jeans och utrusta en industribyggnad med en minimalistisk soffa ... Vad gäller golv ger en nött och patenterad yta, med maskhål, sprickor, kvistar och så vidare, det en specifik karaktär: det är mindre perfekt och gör oss nyfikna på historien bakom. Designerna ”Scraped vintage oak” och ”Urban grey oak” i vår nya kollektion är bra exempel på detta.”

Snabb och enkel läggning

Pergo-golv är inte bara mycket hållbara, de är också kända för att vara enkla att lägga. Och Sensation är inget undantag. Med tryckner- systemet PerfectFold™ 3.0 kan användarna snabbt klicka ihop plankorna med tre olika metoder, inklusive en skjut ihopmetod. Detta medför att golven är lättare än någonsin att lägga, även på platser där det är svårt eller omöjligt att luta plankorna, till exempel under dörrkarmar och element. Med PerfectFold™ finns det inte heller någon risk för att skada plankorna under läggningen.

VILL DU VETA MER OM PERGOS KOMMERSIELLA GOLVLÖSNINGAR?

Kontakta oss för mer information eller en kostnadsfri offert.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, för nyheter, referenser, innovationer och inspiration från Pergo.

Prenumerera

Följ oss: