Pergo presenterar: nya utbudet av lyxiga vinylgolv

den 20 augusti 2015

Åratal av investeringar i forskning och utveckling har nu utmynnat i en golvserie som knappt kan åtskiljas från naturlig sten eller trägolv. Dessutom är plankorna och plattorna perfekt lämpade för de moderna inredningstrenderna, tack vare det hårda arbetet som Pergos designteam utfört.

“För vårt senaste utbud av kommersiella vinylgolv har vi verkligen satsat allt”, säger Oke Nollet, Design Director för Pergo. ”Tillsammans med mitt team håller jag koll på vad som är på gång i inredningsvärlden, från Milano till Paris. De trender vi snappar upp – på internationella branschmässor, i ledande designtidskrifter och genom konstant interaktion med arkitekter och designers – är ledmotivet för allt vi gör”.

Denna säsong har detta åtagande återigen utmynnat i nya dekorer som är den perfekta lösningen för alla som är ute efter en ny fräsch touch till sin inredning. Från träets otvetydiga popularitet till det moderna utseendet hos sten och industriella material: det finns ett vinylgolv för alla smaker.

Trä finns överallt

Med sina naturtrogna imitationer av autentiska trägolv erbjuder Pergo ett prisvärt alternativ med små underhållsbehov. I det nya vinylutbudet ingår mjuk trädesign, som den eleganta “Light grey chalet pine”, och tidlös design i ek, såsom “Classic nature oak”.

Trä är inredningens evergreen. Men nu, mer än någonsin tidigare, är det ett trendigt materialval för den som vill skapa ett naturligt och harmoniskt hem“Trä är inredningens evergreen. Men nu, mer än någonsin tidigare, är det ett trendigt materialval för den som vill skapa ett naturligt och harmoniskt hem”, förklarar Oke. “Och även om skandinavisk design ligger bakom en ökning av mjukt trä förblir ek det dominerande träslaget. Det som är nytt är en tendens att kombinera det med kraftfulla färger såsom distinkta svarta och röda färgtoner”.

Närmare naturen

Samtidigt med detta förnyade intresse för trä har Pergo också noterat det ökande inflytandet från naturliga material och tryck i allmänhet. ”Kombinationen av organiska material och toner skapar en uppfriskande och avkopplande atmosfär. Det stimulerar sinnena och sprider samtidigt energi och välbefinnande”, kommenterade Oke.

Detta intresse för allt från naturen är drivkraften bakom två tydliga trender. Den första trenden, en uttalad kärlek för rena texturer och färger, inspirerade Pergo att skapa sin ”Golden nature oak” och ”Light nature oak”. Båda dessa dekorer är en återgång till grunderna. Genom att eliminera effekten av omfattande bearbetning och lackering får trätryckets renhet lysa som klarast.

Den andra trenden som understryker den senaste tidens fokusering på att leva grönt är en benägenhet för hantverk och hållbara material. Med vinylgolv som ”Modern coffee oak” och ”Grey heritage oak” bevisar Pergo återigen sin färdighet att fånga denna utmärkande trend. Från en extra matt finish till ett autentiskt utseende tack vare spår på alla fyra sidorna av plankorna ger dessa vinylgolv en snickarkänsla till alla hem.

Industriella material

”Betong, metall, marmor, skiffer… ledande inredningsdesigners har slagit an tonen under en ganska lång tid nu med användningen av industriella material. Och detta är inte bara begränsat till golvet. Möbler, fondväggar och till och med serviser: det finns inga begränsningar när det handlar om att introducera denna trend i ditt hem”, förklarar Oke.

Till skillnad från träimitationerna, som endast finns tillgängliga som plankor, tillverkar Pergo sin stendekor som vinylplattor. Vinylplattorna ”Light concrete”, till exempel, ger ditt rum ett modernt, elegant utseende som annars är reserverat för rymliga men dyra loftlägenheter. Och med Pergos vinylplattor ”Grey scivaro slate” kan du ge ditt kök den storslagna anstrykning som är så typisk för nutida design.

Ingen kompromiss med prestandan

Trots ett tydligt fokus på design och en unik, naturlig look är Pergos vinylgolv fortfarande bland de mest pålitliga på marknaden. Det nya, patenterade systemet PerfectFold V-click ger maximal stabilitet, och möjliggör därmed både vertikal och horisontell låsning för snabb och enkel installation. Och tack vare ett skyddande övre lager har Pergos vinylplankor och plattor en helt förseglad yta. Detta gör dem inte bara enklare att rengöra, utan ger också ett bättre skydd mot repor, fläckar och smuts.

Tack vare bakgrunden i projektmarknaden – tänk golv i hotell eller butiker – finns alla Pergos golv tillgängliga i två hållbarhetsklasser. Vi har å ena sidan class-33 Optimum-golv som är konstruerade för att tåla den tyngsta gångtrafiken, och som är idealiska för, till exempel, korridorer och kontor. Å andra sidan är class-32 Premium-golvet ett lättare, men ändå högpresterande, alternativ för rum med mindre trafik, såsom ditt vardagsrum eller sovrum. Genom att anpassa golvet efter hur varje rum används kan du spara pengar utan att kompromissa med varken utseendet eller prestandan.

Newsletter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna, referensfall, innovationer och inspiration från Pergo.

Subscribe

Följ oss på: