Pergo hjälper Llangollen Pavilion få till rätt stil

den 11 januari 2016

I Pergos senaste framgångsrika projekt i Llangollen Pavilion i Denbighshire visar man ännu en gång att man förtjänar sitt goda rykte som tillverkare av kvalitetsgolv med en perfekt kombination av vackert utseende och högsta hållbarhet.

I den stora salen i denna imponerande byggnad hålls ett antal fester, antikmässor och skolevenemang varje vecka och därmed är man i behov av en golvbeläggning som inte bara är vacker utan också är mycket tålig. Denna svåra kombination av krav lyckades man dock uppfylla med Pergos laminatkollektion Public Extreme i form av 150 kvadratmeter Elegant Oak 3-Strip, en design med smala plankor som lades längs med den intilliggande mattan och har viktiga egenskaper som TitanX-ytskydd och en vacker silkesmatt finish som ger ett extra naturtroget utseende.

Pergo, som ofta är föremål för uppdrag som involverar kommersiell renovering som i det aktuella fallet, var det uppenbara valet för Robin Jones, byggnadsingenjör i Denbighshire grevskapsråd och chef för Llangollen Pavilion-projektet, som förklarar: ”Byggnadens stora sal är föremål för högt slitage och intensiv aktivitet under hela året så vi behövde ett mycket slitstarkt och lättskött golv till renoveringen.

Byggnadens stora sal är föremål för högt slitage och intensiv aktivitet under hela året så vi behövde ett mycket slitstarkt och lättskött golv till renoveringen.Lyckligtvis kunde Pergo uppfylla alla praktiska krav med ett golv som passade till befintliga inventarier samtidigt som det lämpade sig för läggning över det befintliga fjädrande golvet”, fortsätter Robin. ”Laminat visade sig vara den idealiska lösningen i det här fallet. Inledningsvis övervägde vi även äkta trä men utseendet och strukturen på Elegant Oak var precis vad vi önskade oss och då man tog med de praktiska fördelarna och budgeten i beräkningen var vi snart överens.

Golvet lades av Pen-y-Bryn Joinery Ltd i Denbigh och användarna av den stora hallen kan känna sig trygga med att det kommersiella golvet Elegant Oak 3-Strip har en lång livslängd även på platser med högt slitage som teatrar, musikarenor och stadshus. Laminatkollektionen Public Extreme har prövats och testats med oerhört goda resultat och är det perfekta golvet för Llangollen Pavilion med sin blandning av vacker trästruktur och höga slitstyrka

Läs mer

Vill du veta mer om kommersiella golvlösningar från Pergo? Kontakta oss för mer information om Pergos produkter eller en gratis offert.

Nyhetsbrev

Registrera dig för vårt nyhetsbrev för alla de senaste nyheterna, fallstudierna, innovationerna och inspirationen från Pergo.

Registrera dig

Kontakta oss på: