"Everything for you, Pergo" - inspirerande kväll med artisten Jan de Cock

den 17 december 2014

Den 28e november hade Jan de Cock och Pergo äran att välkomna inte mindre än 300 arkitekter i bildkonstnärens verkstad i Anderlecht. Det var en inspirerande kväll - i äkta pop-up stil - under vilken Jan repeterade sin exhibition Everything for you, Wielsbeke, under kulturminister Sven Gatz vakande öga.

Inte mindre än 300 belgiska arkitekter kom till Jans verkstad på fredagkvällen. Nu huserar den gamla papperproduktionsankäggningen studenter från Sint-Lukas Konsthögskola, men snart kommer den förvandlas till Brussels Art Institute eller BAI. Både kulturminister Both Sven Gatz och Paul Corthouts, Sint-Lukas ordförande, var fulla av lovord. "Ett briljant initiativ där hantverk och konst går hand i hand", sa de.

Pergo och konst, en perfekt bild

Det var snart tydligt att Pergos kunskap och hantverk också hade sin del av påverkan på detta unika upplägg. Everything for you, Wielsbeke - en unik samling av Jan de Cocks installationer - överträffade allas förväntningar. En överraskande blandning upphittade objekt och slittåliga Pergomaterial lyckades överraska de ledande belgiska arkitekterna om och om igen.

Medan de kulinariska läckerheterna hos Pistolet Original serverades på exklusiva Pergobrickor, satte Paul de Cock (UNILINs ordförande) strålkastarljuset på samarbetet mellan UNILIN och Jan de Cock.  

“Våra mångtaliga designer och strukturer ger Jan en perfekt palett”, säger Paul. “Som en väggbeläggning, en skulptur, del av en installation: till och med i de mest fantastiska designer, vet Pergo verkligen och exakt hur man kommunicerar budskapet från artisten. ”

till och med i de mest fantastiska designer vet Pergo verkligen och exakt hur man kommunicerar budskapet från artisten.


Grädden på moset var den musikaliska finalen med flamländska singer-songwritern Daan. Med låtar som ‘Swedish Designer Drugs’ – Pergo har svenska rötter – och ‘Icon’ – som uppfinnaren av laminatgolv, är och kommer Pergo alltid att vara ett ikoniskt varumärke inom sektorn – han levererade det perfekta soundtracket till en stimulerande kväll.