Pomme D'Or: Trä skapar en klassisk atmosfär

den 13 juli 2015

Ägaren ville göra en grundlig renovering av La Pomme d'Or i Oudenaarde och samtidigt respektera den lugna klassiska atmosfären. MD Interiör omskapade hotellet i enlighet med moderna normer och krav och gav samtidigt byggnaden en modern och varm look. Pergos golvs ser precis ut som äkta trägolv.

Willy Naessens ville ge byggnaden en ny fräsch look vilket låg till grund för vårt val av material och samarbetspartners.


La Pomme d'Or är ett gammalt flamländskt kafé som har funnits ända sedan 1400-talet och det ligger mitt i Oudenaarde centrum. Byggnaden har använts som hotell de senaste decennierna och den har haft flera olika ägare innan Willy Naessens köpte den. Under årens lopp har vissa små justeringar gjorts på hotellet, men när Naessens köpte fastigheten så kände han att det var dags för en mer omfattande renovering. "Han ville ge byggnaden en ny fräsch look, i synnerhet behövde sovrummen och badrummen moderniseras", säger MD interiörs arkitekt Delphine Maes. "Vi inkluderade också de gemensamma områdena och hela hotellet uppfyller nu gällande brandföreskrifter och lagstadgade krav".

Modern klassisk

Byggnadens struktur ersattes också i de fall det var nödvändigt. Alla badrum har blivit helt moderniserade med nya fräscha material och badrumsgolven består av limmade vinylplattor. Rummen blev också utrustade med nya värme- och ventilationssystem. Nya parkettgolv och mattor har blivit lagda i hela hotellet. "Vi ville ha samma stil på rummen och badrummen som på byggnaden", förklarar Maes. "Därför letade vi efter en lösning som kombinerade en modern look med stilen på byggnaden". Arkitekterna mätte hela byggnaden för att göra det möjligt att skapa innovativa designförslag i 3D. MD Interiör tog fram olika stilförslag för att göra det lättare för kunden att välja just sin föredragna look och känsla. "Det låg till grund för vårt val av material och samarbetspartners".

Naessens hade goda erfarenheter av Unilin, så vi såg hela deras sortiment i utställningslokalen.


Vi valde en blommig tapet istället för lack eller en vanlig tapet, samtidigt som vi använde träpaneler och trägolv för att skapa en mysig träkänsla. "Vissa rum hade mattor och andra hade parkettgolv", förklarar Maes. "Vi föreslog användningen av parkett överallt för att skapa en klassisk och varm look". Naessens hade goda erfarenheter av Unilin, så vi såg hela deras sortiment i utställningslokalen. "Vi ansåg att Pergo var perfekt för det här projektet". Vi valde Mansion Eiken, ett klassiskt laminatgolv av ek med spårade skivor. Golvet har en påtaglig lantlig struktur med stilenliga sprickor och en sidenmatt yta. Pergos vinylgolv med skiffermönster användes i badrummen. Laminatgolven är fjädrade och har ett ljudabsorberande undergolv. Renoveringen blev gjord på kort tid. "Vi hade ett pressat schema, men tack vare en mycket väl samordnad process så behövde hotellet bara vara stängt i tre månader", säger Maes.

Upptäck mer

Vill du veta vad Pergo har att erbjuda för din fastighet eller renoveringsprojekt? Kontakta oss , för skräddarsydda råd utan några förpliktelser.

Newsletter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna, referenser, utveckling och inspiration på Pergo.

Anmäl dig

Följ oss på: