Kommersiella kvalitetsgolv för sjukvårdsinrättningar

den 7 oktober 2015

Vårdsektorn står inför flera allvarliga utmaningar. En av fem personer i Flandern är äldre än 65 år och bristen på sängar på vårdboenden ökar ständigt. En betydande del av den befintliga infrastrukturen är också föråldrad. Vi befinner oss i en kritisk situation och för att kunna möta de utmaningar som en åldrande befolkning för med sig så är det absolut nödvändigt att behovet av förnyelse och fler vårdboenden tillgodoses. En vårdmiljö av hög kvalitet startar med slitstarka, lättskötta och prisvärda golv för sjukvårdsinrättningar, skräddarsydda för sjukvårdssektorn.

Som uppfinnare av laminatgolvet så har Pergo utvecklat en enastående kompetens inom kontraktsmarknaden. Med komersiella laminat, parkett och vinylgolv, Pergo erbjuder flera olika lösningar för att tillgodose de särskilda behoven för privata projekt såväl som för projekt inom den offentliga sektorn.

Specialist på kontrakt golv

"Vårdsektorn är en viktig marknad för Pergo", säger Chris Lievens, projektförsäljningschef på Pergo. "Pergos expertis och utbud uppfyller sjukvårdens höga krav på hygien, hållbarhet, design och enkelt underhåll. Vårt R&D team utvecklar ständigt nya produkter och tekniker. Detta resulterar i golv som tillgodoser behoven hos både vårdgivare och vårdtagare. Till exempel så är Pergo vinylgolvs fläckbeständighet i en klass helt för sig."

Oavsett om det handlar om ett hotell, en butik, eller ett kontor så kräver varje projekt ett passande golv. Men vilket är det bästa golvet för ett skyddat vårdboende eller ett ålderdomshem? "Naturligtvis så är hygien på toppen av listan med prioriteringar", förklarar Chris.

"Heltäckningsmattor och mattor är bakteriesamlare. Golvskivor eller golvplattor med tätad yta förhindrar att mikrober får fäste. En ytterligare fördel är att det behövs mindre rengöringmedel för att få golvet rent.Fokus på enkelt underhåll

En annan viktig aspekt relaterad till hygien är enkelt underhåll. Chris: "Man ska inte bara tänka på en skyddande toppbeläggning med motståndskraft mot smuts. Springor mellan golvskivor eller golvplattor är en detalj som ofta förbises. Dessa springor drar till sig både damm och smuts. Därför är ett tätt golv utan springor avgörande för att förhindra att fukt, damm och smuts tränger in i golvet. När golvskivorna passar perfekt så utgör spillda drycker eller tvålvatten aldrig ett problem.

"Det är viktigt med stabila golv för vårdtagare med rörelseföhinder" fortsätter Chris. "Billiga laminatgolv kan vara både hala och farliga. De som vill utveckla trygga vårdmiljöer måste välja godkända halksäkra golv."quote>

Den internationella standarden DIN 51130 föreskriver hur man testar egenskaper i ett halksäkert golv. Enligt DIN 51130 testet så är golv indelade i flera kategorier och klassifierar halksäkerheten med ett R-värde mellan nummer 9 och 13.

Titan V

Rullstolar, rollatorer och kryckor är ett gissel för alla typer av golv. Svängbara hjul lämnar ofta märken och golvet blir snabbt repat och buckligt. "Det är därför Pergo har utvecklat den skyddande toppbeläggningen TitanV" förklarar Chris. "Den här flerskiktstekniken ger mycket gott skydd mot slitage, bucklor, märken och repor."

Ett rogivande golv

Det finns ett antal mindre uppenbara faktorer som också har betydelse när man väljer golv för vårdfastigheter. Det rätta golvet kan skapa en lugn och fridfull atmosfär. Undergolv av hög kvalitet har en ljuddämpande effekt. Användningen av en naturlig och matt design ger en hemtrevlig känsla. Riktlinjer och färger kan också integreras i golvet för att göra det lättare att hitta i fastigheten.

Renovationsprojekt

Vårdsektorn står inför stora budgetnedskärningar och finansieringen för nybyggen och renovationer är begränsad. Detta bidrar till att hållbara material som är enkla att underhålla blir mycket populära. Att välja rätt golv kan även minska kostnader på andra områden.

"Många sjukvårdsinrättningar har kakelgolv," säger Chris. "Det är både tidskrävande och dyrt att avlägsna ett kakelgolv. Och om du vill installera ett nytt golv ovanpå så har du en mycket begränsad bygghöjd". Pergos lösning på detta är en typ av vinylgolv med exceptionellt låg bygghöjd med bibehålld styrka och stabilitet. Det patenterade Perfekt Fold V golvet går att montera snabbt och kosnadseffektivt tack vare det unika klicksystemet. Genom att erbjuda den här lösningen så bidrar Pergo till en hållbar framtid för hälso och sjukvårdssektorn.

Mer information?

Kontakta oss kostnadsfritt för skräddarsydda råd och tips för ditt projekt.

Newsletter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna, referensfall, innovationer och inspiration från Pergo.

Sign up

Kontakta oss på:


Pergo interior clinic

Pergo interior clinic