Pergos vinylgolvsteknologi är med på Innovations@DOMOTEX

den 13 januari 2015

Från 17e till 20e januari 2015 i Hannover kommer Pergo att visa upp sina senaste kommersiella golvlösningarDOMOTEX, världens ledande handelsmässa för golvbeläggningar.

För en av märkets nya lösningar så kommer en speciellt plats reserveras i det dedikerade ‘Innovations@DOMOTEX’ området: Lyxvinylplankorna (LVT).

Innovations@DOMOTEXs koncept låter arkitekter, inredare och leverantörer uppdatera sig om de senaste marknadstrenderna. Dedikerade områden på handelsmässgolvet kommer visa upp exceptionella produkter och nya koncept. Det här året kommer Innovations@DOMOTEX att visa Pergo’s exceptionellt fina LVT-designer i expohallarna 6 och 9.

LVT som står ut från mängden, tillverkat av Pergo

Vad övertygade juryn att även inkludera UNILIN’s LVT på Innovations@DOMOTEX? Pieter Buyck, administrativ chef LVT på UNILIN:

“UNILIN har framgångsrikt använt sina 20 år av erfarenhet och kunskap för att skapa högt presterande klickprofiler och anpassa dessa till sitt LVT-sortiment. Detta resulterade i ett supersnabbt, superenkelt och pålitligt klicksystem. Dessutom är golven till hundra procent internt tillverkade och har designats av samma Pergodesigners som tidigare har gett oss ett brett sortiment av framgångsrika laminatdesigner. Detta visar sig: Beläggningen på LVT är supermatt, vilket resulterar i ett golv som inte ser annorlunda ut i jämförelse med riktigt trä eller sten. Utöver detta så är produkten mer represistent och stabilare än något annat vinylgolv på marknaden.”

Beläggningen är supermatt, vilket resulterar i ett golv som inte ser annorlunda ut i jämförelse med riktigt trä eller sten. Utöver detta så är produkten mer represistent och stabilare än något annat vinylgolv på marknaden.Vinylen är gjord i UNILIN’s europeiska produktionsfaciliteter, vilket ger en unik och exceptionellt bra kvalitet på LVT. Under hela processen - från puder till färdiga, paketerade plankor - så genomförs noggranna produktions-, material- och kvalitetskontroller. Golven kan innehålla upp till 60 % återvunnet material. Endas biobaserade och ftalatfria mjukgörare (ekologisk ESBO) används. Dessutom så återanvänds allt avfall från produktionsprocessen, medan sågspån från UNILIN’s laminatfabrik används som bränsle för elektricitet till byggnaden. UNILIN’s LVT kommer visas upp i expohall 6, jämte Pergos bås.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna, referensfallen, innovationerna och inspiration från Pergo.

Anmäl dig

Anslut dig till oss: