Pergo hjälper till att förnya Bongos butiker

den 18 februari 2016

Bongo gör varje presenttillfälle till en riktig upplevelse. Med presentkort på över 70 olika upplevelser att välja bland, hittar du garanterat den perfekta gåvan. I slutet av 2015 fick alla Bongos butiker i Belgien ny, modernare inredning. Kunderna som tar steget in i Bongos fantastiska värld möts nu av Pergos vinylgolv för kommersiella miljöer.

De förr så estetiskt minimalistiska butikerna präglas nu av färgnyanser som ger en varm känsla. ”Vårt nya butikskoncept går ut på att ge kunderna en känslomässig upplevelse. Att ge bort eller själv få Bongos presentkort är roligt! Det ville vi understryka med en varmare atmosfär och känsla. Genom vår personal visste vi också att det krävdes ganska mycket arbete för att hålla det vita epoxigolvet i gott skick I stället ville vi ha ett golv som inte bara var snyggt utan dessutom lättskött. Det hittade vi hos Pergo”, säger Rebecca Dewinter, Shops Manager för Benelux på Bongo.

Vårt nya butikskoncept går ut på att ge kunderna en känslomässig upplevelse. Att ge bort eller själv få Bongos presentkort är roligt! Det ville vi understryka genom en varmare atmosfär och känsla.Pergo: en naturligare framtoning

”Vi diskuterade olika koncept och formerna för renoveringen med våra inredningsarkitekter hos butiksinteriörsspecialisterna på PLAN ID i Antwerpen”, berättar Rebecca. ”De föreslog ett inredningskoncept som lyfter fram Bongos teman "hälsa och välbefinnande” och ”äventyr”, bland annat med ett vackert vinylgolv som verkligen ser ut som trä. Så fort vi fick se Pergos golv var vi sålda! Pergo Ek har en färg och textur som ger precis den naturliga känsla vi var ute efter.”

”Förutom att de här vinylgolven har precis den look och känsla vi hade tänkt oss, är de som gjorda för behoven i våra butiker. De är extremt lätta att rengöra och har god resistens mot smuts, fläckar och repor.”

Högsta kvalitet och hållbarhet

”En annan fördel är att golven är så lätta att lägga”, säger Idriss Kandil, chef på PLAN ID. ”Eftersom tidsplanen var pressad hann man inte ta bort de gamla golven. Pergos smarta klicksystem gjorde att vi kunde lägga det nya vinylgolvet ovanpå det gamla golvet. Eftersom Pergos vinylgolv har en extremt tunn profil blev det inga problem med nivåskillnader i någon av de tolv Bongobutikerna. Det var särskilt viktigt för de butiker som ligger inne i shoppingcenter.”

Eftersom tidsplanen var pressad hann man inte ta bort det gamla golvet. Pergos smarta klicksystem gjorde att vi kunde lägga det nya vinylgolvet ovanpå det gamla golvet.”Samarbetet med Pergo fungerade också jättebra”, säger Idriss. ”Vi träffades flera gånger för att diskutera projektet och tillsammans hittade vi den bästa lösningen. Pergo gav oss både golvprover och goda råd, och i labbet kunde de övertyga oss om att det olimmade golvet hade god stabilitet. När vi kunde se med egna ögon hur god kvalitet och hållbarhet deras golv har bestämde vi oss direkt.”

”Vad våra medarbetare och kunder tycker om den nya designen? Kunderna formligen älskar den och personalen skulle inte kunna vara nöjdare. De trivs bättre än någonsin i butikerna och kan knappt fatta hur lättstädade golven är. De är nästan lika glada som man blir av en Bongo-voucher”, skrattar Rebecca.

Läs mer

Vill du veta mer om kommersiella golvlösningar från Pergo? Kontakta oss för mer information om Pergos produkter eller en gratis offert.

Nyhetsbrev

Registrera dig för vårt nyhetsbrev för alla de senaste nyheterna, fallstudierna, innovationerna och inspirationen från Pergo.

Registrera dig

Kontakta oss på: