Skejtare och BMX-åkare testar Pergos LVT-golv

den 22 februari 2016

I den här spännande videon testar en grupp skejtare och BMX-åkare hur väl Pergos vinylgolv (LVT) står emot slitage, repor och fläckar på en speciellt utformad halfpipe utanför Gent i Belgien. Efteråt kontrollerade man noggrant om golvet hade några skador eller repor. Till skillnad från vinylgolv på rulle är Pergos LVT-golv extremt hållbara och stöttåliga. När det gäller hållbarheten är Pergos LVT-golv bäst i klassen tack vare ytskiktet Titan V™. En bit av det testade golvet skars ut och ska ställas ut.

Den 14 december 2015 skapade Pergos installatörer en speciell halfpipe, belagd med limmad Pergo Optimum LVT, nära motorvägen E17 i Gent. Skejtare och BMX-åkare inbjöds att visa upp sina färdigheter på halfpipen med vinylgolv. Deras trick och effekterna på vinylgolvet dokumenterades i ”Revinylution”-video.

Skyddande ytskikt

Med testet och videon vill Pergo uppmärksamma LVT-golvens makalösa tålighet mot slitage, repor och fläckar. ”För inte så länge sedan brukade folk associera vinylgolv med plastigt utseende och känslighet för slitage”, förklarar Marie Callens, huvudproduktchef på Pergo. ”Med modern produktionsteknik och ett tydligt fokus på design har vi lyckats höja vinylgolven till en ny nivå. ”

En av de största fördelarna med Pergos LVT-golv är det unika Titan V™-ytskiktet. Callens förklarar: ”Detta skyddande ytskikt förseglar ytan och förbättrar golvets tålighet mot fläckar och nedsmutsning samt repor och slitage.” Effektiviteten hos ytskiktet blev tydlig när vinylmattan på halfpipen undersöktes efter testet. ”Oturligt nog för åkarna är beläggningen endast avsedd att skydda golvet”, fortsätter Callens.

Strukturer och tricks

Ytskiktet klarade sin uppgift anmärkningsvärt väl: golvet förlorade inget av sin naturliga känsla eller sitt utseende. Som tillverkare sticker Pergo ut genom sitt fokus på prestanda och ständiga strävan efter autenticitet. Det uppnås genom detaljerade mönster, en extra matt finish och en struktur som inte bara ger ytan dess autentiska utseende, utan också en naturlig känsla.

”Precis som skejtarna och cyklisterna i videon har Pergos vinylgolv ett par trick att bjuda på”, tillägger Callens. Det unika ytskiktet bygger på ”Fem S”-principen:

  • Stains (fläckar): om du ritar ett streck med en tuschpenna på ett konventionellt vinylgolv och väntar i fem minuter kommer det att bli mycket svårt att få bort, även med ett acetonbaserat rengöringsmedel. Pergo LVT har en förseglad yta som hindrar att fläcken tränger ner i golvet. Ytan gör också golvet mycket enkelt att rengöra. Även de mest aggressiva rengöringsmedel, som aceton, kan användas utan att det övre skiktet skadas.

  • Shine (glans): en innovativ finish ger Pergo LVT en jämn, matt och naturlig glans, oavsett tillverkningsbatch. Detta står i skarp kontrast till många andra vinylgolv på marknaden som har ”plastiga” utseenden och får dras med varierande glans mellan olika tillverkningsbatcher.

  • Scuff marks (skrapmärken): gummisulor och stol- och bordsben kan lämna fula svarta märken på ett golv. Sådana märken är särskilt svåra att ta bort och kan även skada ytskiktet. Tack vare Pergo LVT-golvens täta ytskikt har inte ens de mest besvärliga märkena någon chans.

  • Scratch resistens (reptålighet): små ”mikrorepor” kan snabbt göra att vinylgolv förlorar sin lyster. Det starka och tåliga ytskiktet på Pergos LVT-golv är ett idealiskt alternativ i utrymmen med hårt slitage och behåller sitt ursprungliga extramatta utseende.

  • Scent (lukt): Pergo LVT avger nästan inga emissioner. Råvarorna som används är nya och den perfekt tätade ytan håller utsläppet av flyktiga organiska ämnen till ett absolut minimum, vilket resulterar i en luktfri produkt.

Vill du veta mer om kommersiella golvlösningar från Pergo? Kontakta oss för mer information om Pergos produkter eller en gratis offert.

Nyhetsbrev

Registrera dig för vårt nyhetsbrev för alla de senaste nyheterna, fallstudierna, innovationerna och inspirationen från Pergo.

Registrera dig

Kontakta oss på: