Blijf Actief Wonen: bostadsanpassning med stil

den 30 november 2015

Blijf Actief Wonen specialiserar sig på att anpassa bostäder för funktionshindrade personer och äldre så att de kan fortsätta bo kvar hemma så länge som möjligt. Utställningslokalen i Brygge, Belgien, har nyligen förvandlats till ett shoppingupplevelsecenter där kunderna kan utforska ett brett utbud av lösningar för bostadsanpassning. Pergos praktiska men också mycket estetiska kommersiella vinylgolv spelade en viktig roll i förvandlingen.

”Vissa människor tror att deras hem kommer att ser ut som en sjukhussal när man gör vissa ändringar”, säger Jean Paul Lefebvre, chef på Blijf Actief Wonen. ”Men vi vill visa folk att sådana här ändringar också kan vara estetiskt tilltalande. Så vi bestämde oss för att förvandla vår butik till ett center för shoppingupplevelser. Efter 25 år var det ändå dags för en uppfräschning.”

Skiljeväggarna av plank från byggställningar och Pergos vinylgolv bidrar till att skapa en trevlig shoppingupplevelse.”Kunderna kan utforska de olika produkterna och upptäcka alla alternativa lösningar som finns för badrum, sovrum, kök och vardagsrum”, fortsätter Jean Paul. ”Skiljeväggarna av plank från byggställningar och Pergos vinylgolv bidrar till att skapa en trevlig shoppingupplevelse.”

Golv som är snygga länge

”Valet av Pergos vinylgolv var ett lätt beslut”, säger Jean Paul. ”Golvets mjuka struktur gör mer än att bara dämpa ljudet av tunga steg. Vi var också ute efter ett slitstarkt golv som klarar intensiv användning. Det är mycket gångtrafik i butiken, även människor med kryckor och rullstolar. Pergos vinylgolv är den idealiska lösningen: det är mycket slitstarkt, vattenavvisande och motståndskraftigt mot märken, repor och fläckar. Alla dessa egenskaper bidrar till att hålla golvet lika fint som det var den dag det installerades. Och det är precis vad vi ville ha för vårt demoområde.”

Tjänsterna som erbjuds av Blijf Actief Wonen riktar sig inte bara till privatpersoner, utan också till företag. Organisationen samarbetar med allmännyttiga bostadsföretag, vårdinrättningar och byggföretag som uppför anpassade bostäder. ”Vi valde fem olika vinylgolv från Pergo för att visa upp så många strukturer och mönster som vi kunde”, säger Jean Paul.

Rätt design för alla rum

”Till främre delen av butiken på bottenvåningen valde vi Grey Chalet Pine, en trägolvdesign med realistiska kvistar och sprickor. På övriga ställen i utställningslokalen använde vi Black Scivaro Slate och Light Grey Travertine. Båda golven ser ut som klinker, men skiljer sig i färg och struktur. Black Scivaro Slate har ett mer klassiskt och elegant utseende, medan Light Grey Travertine ger utställningslokalen en trendig och modern touch.”

”En trappa upp använde vi två typer av Pergos vinylgolv med ekdesign. För demokontoret valde vi Modern Nature Oak, ett modernt och naturligt golv med obehandlat utseende. Demomötesrummet försågs med Modern Grey Oak för en fräsch, skandinavisk look.”

Pergo-golven har gjort stor skillnad. De bidrar verkligen till butikens eleganta utseende och känslaJean Paul och hans team är mycket nöjda med resultatet. ”Pergo-golven har gjort stor skillnad. De bidrar verkligen till butikens eleganta utseende och känsla”, ler Jean Paul. ”Kunderna stannar gärna för att titta sig omkring nu.”

Låter det intressant?

Vill du veta mer om hur Pergo kan hjälpa dig att förverkliga ditt projekt? Kontakta oss för ett kostnadsfritt erbjudande.