Pergo spelar sin roll i samhället

den 15 december 2014

Bagworth Community Centre, nyligen nominerat till Small Non-Residential Scheme of the Year på ProCon Leicestershire Awards, länets hyllning till den lokala byggnadsbranschen, njuter nu av de låga underhållskostnaderna och slittåligheten hos Pergo kommersiellt laminatgolv med ekbeläggning.

Med finansiering från The Big Lottery har centrets uppgradering innefattat den totala renoveringen av den 104 år gamla byggnaden med den ombyggda hallen försedd med Pergos Original Excellence laminatgolv. Efter att deras leverantör i Leicester, Smallman & Son, rekommenderade Pergo så bestämde Pick Everard att Original Excellence specifikationen kunde möta centrets behov av ett träliknande golv med minimala underhållskostnader.

Gruppen behövde ett golv som matchade originalet, så först specificerades spontade barrplankor. Dock, efter övervägning efter anbudet, bestämdes det att laminatgolv kunde ge ett liknande utseende som originalgolvet, utan blekning eller ojämn förslitning, så väl som en finish som kräver minimalt underhåll.e

Andrew Glasby, ledande arkitektonisk tekniker, Pick Everard.

Pergo Original Excellence laminatgolv är designat för att hålla för användning i en medelkrävande kommersiell omgivning, som i Bagworth Community Centre. Med PerfectFold™ 3.0 klickteknologi så är det fantastiskt enkelt att passa in golvplankorna, medan den aluminiumoxidinfunderade TitanX™ avancerade anti-rep beläggningen ger exceptionellt skydd när omgivningen ger ett högt tryck och höga krav på prestanda.

Då centret hade lidit av svåra landsänkningar på grund av gammalt gruvarbete, behövdes ett nytt förstärkt betongplattsundergolv. Pick Everard, arbetandes tillsammans med Smallman & Son och Michael John Flooring, bestämde att den bästa planen för det nya golvet var att installera ett timmerdäck med en flytande laminatbeläggning, då detta skulle hjälpa till att förenkla för belastning av efterkommande förflyttningar.

Lätt att installera

Pergo laminatplankor rekommenderades av golvunderleverantören, Michael John Flooring, som tyckte att produkten var enkel att installera. Golvet kunde röra sig tillsammans med byggnaden och den tioåriga kommersiella miljögarantin gjorde oss säkra på specifikationen Original Excellence. "Vi hade aldrig specificerat Pergo laminatgolv förut, men skulle göra det igen om vi fick chansen", fortsätter Andrew Glasby.

Vi hade aldrig specificerat Pergo laminatgolv förut, men skulle definitivt göra det igen

Alexandra Kowalczuk, Chef för Business Developments, Smallman & Son, kommenterade också, “Från början visste vi att den här produkten skulle vara någonting speciellt. Golvet var bara en av utmaningarna för oss, men tack vare erfarenheten och kunskapen hos teamen som var involverade, och tillgängligheten av ett passande laminatgolv från Pergo, så kunde vi leverera en slutprodukt som vi är extremt stolta över. Vi är också glada över att det hårda arbetet har blivit erkänt av andra. Det blev inte bara nominerat till detta årets ProCon Leicestershire Awards, men även en finalist i Non-residential project kategorin av East Midlands Forum for Built Environment Awards”.

Ungefär 146m2 av Pergo laminatgolv har installerats i Bagworth Community Centre som del av renoveringen, som även inkluderade betydande initiativ såsom användning av solcellstakpaneler.

Vill du veta mer?

Kontakta oss, utan förpliktelser för en konsultation eller kvotering.