Pergo laminatgolv gör att kunderna känner sig hemma på Avance Skor

den 30 juni 2015

Avances vision var att skapa en hemtrevlig och modern atmosfär för hela familjen, Avance därför valdes Pergos laminatgolv för renoveringen av företagets butik i Bree (Belgien). Efter att ha slutfört pilotprojektet så har Pergo nu blivit ombett att förse alla Avances skobutiker med sin varma och moderna touche.

Avance Shoes saluför skor som tilltalar trendkunniga kvinnor, män och barn. De säljs i femtio butiker i Belgien, fyra i Nederländerna och en i Luxemburg. Avance ägs av Euro Shoe Group, som driver 390 butiker och är en av de största skoåterförsäljarna i Benelux. Shoe Discount och Bristol är två andra varumärken ägda av Euro Shoe Group, det sistnämnda är särskilt populärt i Nederländerna.

Familjeatmosfär

Euro Shoe Group är ett familjeägt företag med erfarenhet i branshen sedan 1925. Grunden för deras framgång är deras dynamiska syn på mode och trender i samhället. Trendkänsligheten bidrog till motivationen att införa ett ny butikskoncept, säger koncept & projektsamordnaren Didier Janssens. “På grund av e-handelns uppgång så har vi mindre kunder i våra fysiska butiker. Avance har naturligtvis sin egen webshop, men det är fortfarande något speciellt med att bygga en relation med kunder öga mot öga. Genom att skapa en mer hemtrevlig atmosfär och en touche av modern sofistik kommer fler människor att besöka våra butiker.”

Den bakomliggande idén? Nu, mer än någonsin, vill Avance att kunderna ska känna sig hemma i butiken. “Alla vet vi att män i allmänhet inte gillar shopping. Vi vill göra något åt deras motvilja genom att tillhandahålla bekväma soffor, tidningar och även drycker”, tillägger Didier. “Vi gör samma sak för unga barn som har vi en speciell lekhörna i våra butiker. På så sätt kan kvinnor shoppa i lugn och ro och handla skor blir en roligare upplevelse för alla.”

För en tid sedan installerade jag Pergo laminatgolv i mitt eget hem. Jag blev mycket positivt överraskad av valmöjligheterna av designs och storlekar och av det enkla klicksystemet.


Varma trätoner

Vårt fokus på att skapa en hemtrevlig känsla innebär att butiksinredningar kommer att behöva förändras. “Våra typiska färger brukade vara svart och vitt, och våra interiörer bestod av betongbalkar och betonggolv.”, förklarar Didier. “Den övergripande looken var urban och modern med slanka linjer. ” En mer hemtrevlig inredning krävde en rad förändringar: “Vi beslutade oss för att behålla det svarta och att ersätta det vita med varma trätoner. Vi kunde uppnå detta på två sätt: väggpaneler av timmer och Pergo laminatgolv.”

Positiv erfarenhet

Varför Pergo? “Delvis är det av personliga skäl”, förklarar Didier. “För en tid sedan installerade jag Pergo laminatgolv i mitt eget hem. Jag blev mycket positivt överraskad av valmöjligheterna av designs och storlekar och av det enkla klicksystemet. Jag valde Endless Plank som är ett golv i ekdesign med långa plankor utan synliga sömmar. Det skapar en känsla av rymd och har en modern look. Kombinationen av realistisk ekdesign, känslan av rymd och den moderna looken skapar en verkligt hemtrevlig känsla. Man kan uppnå en liknande effekt med en heltäckande matta, en matta saknar dock den moderna känslan och är svårare att hålla ren. Och det finns ingenting som matchar den varma känslan som ges av timmergolv. Pergos laminatgolv i mitt hem uppfyllde även alla krav vi hade i åtanke för våra butiker.”

Det finns dock en liten skillnad. “När mina barnbarn kommer på besök har jag inga problem med att låta dem leka på mina Pergogolv. De är extremt slittåliga och toppskiktet är resistent mot både repor och fläckar. Våra butiker har emellertid många fler dagliga besökare, därför är de försedda med Class 33 Pergos golv för extra hållbarhet och reptålighet. ”

Reaktionerna vi fick var överväldigande positiva. Våra kunder upplevde verkligen känslan som vi försökte skapa.


Enkel och snabb

Det första make-over projektet genomfördes i Avances butik i Bree, en stor butik med en golvyta på 684 m2. ². När Didier ser tillbaka på projektet så är han nöjd över hur smidigt allt gick. “Och det är precis så det ska vara. När vi har ett officiellt öppningsdatum så måste vi helt enkelt få allt gjort i tid. Pergos team har gjort ett enastående arbete. Jag var imponerad av den enkla och snabba installationsprocessen. En annan positiv aspekt är att man inte behöver slita upp hela golvet om en planka är skadad, man har istället möjligheten att avlägsna den skadade plankan och ersätta den med en ny. Beundransvärt. ”

Avance ‘ny stil ’

Det slutliga testet var att ta reda på hur kunderna reagerade på den nya looken. Var de lika entusiastiska som vi över uppgraderingen? “Absolut. Vi fick överväldigande positiva reaktioner. Våra kunder upplevde verkligen känslan som vi försökte skapa. ”

Efter det framgångsrika pilotprojektet samarbetar nu Avance Shoes med Pergo som golvleverantör för uppgraderingen av alla deras butiker. Didier säger: “Nästa i raden är vår butik i Diest. Den är belägen i staden och har en relativt liten golvyta på 250m2. Efter det kommer vi att testa konceptet på en av alla våra butiker belägna i köpcentrum. Vi är inte helt säkra på vilken butik det kommer bli än. Alla Avances butiker kommer att bli uppgraderade och vi siktar på att uppgradera två till tre varje år. ”

Betyder detta att det mesta av Didier Janssens ’ jobb är gjort? Långt därifrån. Han tänker redan på nästa projekt. “Våra lågprisbutiker behöver också göras om”, förklarar han. “Vi kommer att ha en mindre budget att arbeta med eftersom att vi talar om lågprisbutiker. Men golven måste ändå vara robusta och se bra ut! Jag kan säga redan nu att det är mycket troligt att vi väljer Pergos golv igen. Tack vare variationen av designs, tryck och hållbarhetsnivåer finns det gott om alternativ som passar vår budget.”

Newsletter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna, referensfall, innovationer och inspiration från Pergo.

Subscribe

Följ oss på: