Golvlösningar för skolor

Att designa för utbildningssektorn kräver en holistisk syn på inlärningsmiljöer. Valet av rätt kommersiella golv kan få en direkt positiv inverkan på elevernas och personalens prestanda.

Från daghem till universitet: Pergo erbjuder kompletta golvsystem för skolor, bestående av tekniskt avancerat laminat, vinyl och naturträ som passar för en mängd olika typer av utbildningsanläggningar. En konsult samarbetar med dig från initial design inklusive anpassningar, till snabb läggning och en garanterad livstidsprestanda.

Varför Pergo?
 • Upp till klass 34/AC6
 • Design 340+
 • Brandklass BfI-S1
 • Upp till 10 års garanti
 • Lättskött
 • Snabb läggning

Slitstarka skolgolv

Genom att göra kommersiella golv mer spännande, med till exempel starka färger, går det att inspirera unga sinnen och fördjupa fantasin. Pedagoger har även insett fördelarna med speciallösningar.

Bra akustiska egenskaper är helt avgörande för att undvika missförstånd, som i sin tur kan få konsekvenser för de akademiska framstegen. Äldre elever måste också få möjlighet att koncentrera sig i tysta miljöer.

Korta raster för byte av klassrum innebär intensiva toppar med snabb gångtrafik från alla håll. Korridorer och entréer kräver högre trafikmässig prestanda än klassrummen.

Pergo erbjuder olika nivåer av slitstyrka, vilket innebär att identiska designer eller teman kan löpa genom hela skolbyggnaden.

Ett ökat fokus på driftskostnader innebär att hållbarhet och underhåll är viktiga komponenter i projektspecifikationen. Våra golv är lättstädade och även de mest färgstarka golven bibehåller sitt utseende länge, oavsett vad de utsätts för.

Anläggning 32 Laminat 33 Laminat 34 Laminat Vinyl
Klassrum Rekommenderas Ok Ok
Salar/korridorer Ok Rekommenderas
Studentrum Rekommenderas Ok Ok Ok
Matsalar Ok Ok Rekommenderas
 • 3-skiktskonstruktion med ytbehandling
 • Behandlat med sju lager lack och två lager olja
 • Slitstyrka för kommersiella miljöer
 • Mjuk och bekväm känsla när man går på golvet
 • Vattentätt

Rengöring och underhåll

Tack vare Pergos ytbehandlingar som skyddar mot smuts, damm, fläckar och repor, är golven extremt lättstädade vilket också bidrar till en bakterie- och luktfri miljö.

Snabb läggning

Vårt unika klicksystem Perfect Fold 3.0™ erbjuder snabb och enkel läggning, för alla golvtyper. Den robusta fogningsmekanismen minskar risken för glipor och höjdskillnader, och garanterar en säker, plan yta. Alla golv är ytbehandlade och kan börja användas omedelbart.

Garanti kommersiella miljöer

Pergo-golven är gjorda för att hålla. En standardgaranti för kommersiella miljöer sträcker sig från 3 till 5 år, eller 10 år på begäran. Garantin täcker problem som rör slitage, fläckar, blekning, klickfunktion och vissa problem som involverar vatten.

Golvlösningar för skolor, referenser

Stressiga skoldagar i Belgien fick Pergo att skapa en modern, luftig atmosfär i skolan Saint Georges, för att ge barnen hemkänsla. Den oberoende internatskolan Vine Hall i Sussex krävde mycket hög prestanda av vårt laminatgolv. Även spanska utbildningsdepartementet gav Pergos golv 10 av 10 poäng, även om det kanske inte springs så mycket i korridorerna här.