Golvlösningar för butiker

Golven är den inredningskomponent i en butik som det ställs störst krav på. Från att skapa wow-upplevelse i nya flaggskeppsbutiker och vid mer genomgripande renoveringar, till att hantera vardagens funktionella krav och högsäsongernas extrema trafik.

Butiksgolv ska vara välkomnande och designern har alla möjligheter att gå från inspiration till verklighet. Kommersiella golvet ska matcha varumärket, samt leda, inspirera, uppmuntra och skapa en positiv atmosfär för maximering av försäljningspotentialen.

Våra senaste referens i retail

Vi älskar golvet, det ger exakt den look som vi ville åstadkomma


Anna Green, Lola Rose UK - Läs mer

Högpresterande golvlösningar för butiker

Vi erbjuder en komplett kommersiella golvlösningar, med tekniskt avancerat laminat, vinyl och naturträ. En konsult samarbetar med dig från initial design inklusive måttbeställda anpassningar, till snabb läggning och en garanterad livstidsprestanda.

Pergo är prioriterad golvpartner till ikoniska multinationella detaljhandelskedjor som Levi Strauss och Volkswagen, och har därmed en enastående portfölj över fantasifulla och kommersiellt framgångsrika installationer.

Golven för kommersiellt bruk är utformade för att klara punktvis hög belastning från display-/försäljningsmaterial och ständigt intensiv trafik från både fötter och hjul, samtidigt som det måste förbli prydligt och välskött. Vi är förtrogna med butikernas behov av att ”alltid ha öppet” och våra golv ger möjlighet till snabba och enkla återmonteringar, för kortast möjliga stillestånd.

Anläggning 32 Laminat 33 Laminat 34 Laminat Vinyl Trä
Detaljhandel Ok Rekommenderas Ok
Boutique Ok Rekommenderas Ok Ok Rekommenderas
Bil Ok Rekommenderas Ok Ok
Bank/Kontor Ok Rekommenderas
Möbler Ok Rekommenderas


Reaktionerna vi fick var överväldigande positiva. Våra kunder upplevde verkligen känslan som vi försökte skapa.


Didier Janssens, Avance Shoes - Läs mer

Whitepaper: Retail Talk

Butikens planlösning och skyltning, tempot och stämningen samt vägen till köp är alla lika viktiga för att hålla igång samtalet och skapa en bestående relation med din kund. Den här texten lyfter fram några aspekter som är viktig att tänka på när du utformar din butiksmiljö.

 • Att ta hand om miljön -  Hur får du kunderna att gå in i din butik i stället för någon annanstans?
 • Vad kostar en upplevelse? - Upplevelser är den senaste hajpen inom detaljhandeln, men hur många butiker kan egentligen ärligt påstå att de erbjuder dem?
 • En fråga om inflytande -  Och när man väl har lyckats få kunden att gå in i butiken, hur kan man då påverka vad som händer härnäst?
 • Att hitta rätt - Hur kan man hjälpa kunderna hitta i butiken? Det finns många sätt att göra det.
 • Att förnya en butiksinteriör - All butiksinredning har ett bäst före-datum och när slutet på den naturliga livscykeln närmar sig är det dags för förnyelse. Men vad ska man göra för att förlänga inredningens livslängd i framtiden?
Whitepaper: Pergo Retail







 • Klass 32, 33 och 34
 • TitanX™ Advanced, flerskiktsteknologi
 • Brandklass BflS1
 • 3-skiktskonstruktion med ytbehandling
 • Behandlat med sju lager lack och två lager olja
 • Slitstyrka för kommersiella miljöer
 • Mjuk och bekväm känsla när man går på golvet
 • Vattentätt

Rengöring och underhåll

Vi vet hur viktigt det är att butiksgolven alltid är rena och snygga. Golv från Pergo skyddas mot smuts, damm, fläckar och repor, vilket innebär att med regelbunden rengöring är de extremt lättskötta.

Snabb läggning

Vårt unika klicksystem Perfect Fold 3.0™ erbjuder snabb och enkel läggning, för snabbast tänkbara återmontering. Den robusta fogningsmekanismen minskar risken för glipor och höjdskillnader, och garanterar en säker, plan yta.

Alla golv är ytbehandlade och kan börja användas omedelbart.

Kommersiell garanti

Pergo-golven är gjorda för att hålla. En standardgaranti för kommersiella miljöer sträcker sig från 3 till 5 år, eller 10 år på begäran. Garantin täcker problem som rör slitage, fläckar, blekning, klickfunktion och vissa problem som involverar vatten.

Golvlösningar för butiker, referenser

Till Londons berömda varuhus Heal's levererade Pergo elegans och prestanda åt Frankrikes ledande möbelvarumärke, Ligne Roset. Våra golv, som även matchar stilen och hållbarheten hos världens största jeansmärke, pryder även interiören hos Levi Strauss flotta italienska butiker.

Golv från Pergo har valts till showrooms över hela världen och förstärker Volkswagens trendiga, effektiva varumärke, samtidigt som Seat-återförsäljarna gynnas av att den schackrutiga flaggan återspeglas i laminaten och i exklusiva, mattsvarta zoner.