Bostadsprojekt

Ett väl valt golv kan sätta tonen för ett helt rum.
Ett klassiskt och tidlöst golv öppnar möjligheter för hyresgästerna att själva sätta sin prägel på rummet, medan ett trendigare golv kan locka särskilda målgrupper.

Hos Pergo hittar du många olika typer av trägolv, samt laminat- och vinylgolv i mängder av naturtrogna dekorer, färger och ytstrukturer.

Alla våra golv är dessutom tillverkade enligt en miljöpolicy som omfattar allt från våra val av råmaterial och produktionsprocesser till transporter och emballage. Vi använder bara förnyelsebara träslag och aldrig hotade träd från regnskogarna.


Varför Pergo?
  • Upp till klass 34/AC6
  • Design 340+
  • Brandklass BfI-S1
  • Upp till 10 års garanti
  • Lättskött
  • Snabb läggning

Olika typer av golv

Olika rum har olika funktioner, och behöver därmed olika golv. För rum som utsätts för högt slitage, som hallen och köket, är det mest praktiskt med ett vinylgolv eller laminatgolv. Båda golvtyperna har hög slitstyrka, rep- och slagtålighet och tål fukt väl.

Golven i vardagsrummet och sovrummet brukar få en lite mildare behandling, så där passar ett vackert träparkettgolv utmärkt. Ett trägolv ger rummet en varm och naturlig känsla och är enkelt att kombinera med de flesta inredningsstilar.

Pergo Sensation – vattenresistent laminatgolv

Pergo Sensation är vårt helt vattenresistenta laminatgolv med en naturlig känsla av trä. Vår innovativa teknik återskapar träets djupa ådring och den matta ytbehandlingen förhöjer träkänslan. Ett skyddande ytskikt täcker golvets ovansida ända ner i fasningen mellan plankorna och bildar en helt sluten yta. Plankorna skyddas dessutom av ett vattenresistent lager som hindrar vatten från att tränga ner i golvet. Både vätska och smuts stannar kvar på ytan och kan enkelt torkas bort.

Rengöring och underhåll

Pergos innovativa ytbehandlingar ger golven ett bra skydd mot smuts, damm, fläckar och slitage. Det gör golven hygieniska och rengöringen blir snabb och effektiv.

Snabb installation

Pergos golv är snabba och enkla att lägga tack vare det unika klicksystemet Perfect Fold 3.0™. Den stabila låsmekanismen minskar risken för glapp och höjdskillnader och garanterar ett jämnt golv.

Garantier

Pergos golv är gjorda för att hålla. Våra golv för bostäder täcks av produktgarantier på mellan 20 år och livstid. Garantierna gäller bland annat för slitage, fläckar, solblekning och för klicksystemen.

Referenser

Valet av golv har en stor påverkan på rummens utseende. Trendigt och modernt, klassiskt och tidlöst eller personligt, Pergo öppnar alla möjligheter.